Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera La Movile din Mangalia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Mangalia, Romania precum: adresa Pestera La Movile, cum ajung la Pestera La Movile, program Pestera La Movile, preturi Pestera La Movile, poze Pestera La Movile, localizare pe harta Pestera La Movile si alte detalii Pestera La Movile.

  • Locatie: Mangalia, Constanta, Romania

Pestera La Movile face parte din rezervatia mixta-speologica si morfogeologica Obanu Mare, fiind situata pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia.

A fost descoperita in anul 1986, remarcandu-se prin ecosistemul unic in lume ce s-a descoperit aici. A atras chiar si atentia cercetatorilor NASA (acestia comparand in anii ’90 mediul subteran din Movile cu cel de pe Marte).

Este o pestera de dimensiuni reduse, avand 300 de m lungime, pe o suprafata joasa si nespectaculoasa ca aspect. In partea joasa a pesterii s-a format un lac mic ce leaga platoul pesterii de apele subterane. Pasajele continua sub apa si formeaza trei clopote de aer unde atmosfera este foarte bogata in dioxid de carbon.

Lucrarile de exploatare a pesterii au dus la descoperirea a 35 de specii complet noi pentru Terra, ce traiesc intr-un mediu in care se credea imposibila existenta unor organism vii. Cea mai importanta descoperire a fost cea a unor bacterii, adevarate fosile vii, ce obtineau energia necesara supravieturii prin chemisinteza – transformau dioxidul de carbon si hidrogenul sulfurat care se regaseau in Pestera Movile. Organismele de aici s-au adaptat vietii subterane, prin: corpul depigmentat, regresia sau lipsa vazului, hranindu-se cu bacterii si ciuperci care obtin energia din izvoare calde sulfuroase de sub pestera.

Pestera La Movile, are un caracter deosebit si din pacate, poate fi vizitata doar de specialisti, iar durata vizitei nu poate depasi doua ore.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Mangalia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera La Movile?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Casa Daren
Costinesti, Constanta

Vezi pagina unitatii de cazare Casa Daren

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.