Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Lazului din Pades, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pades, Romania precum: adresa Pestera Lazului, cum ajung la Pestera Lazului, program Pestera Lazului, preturi Pestera Lazului, poze Pestera Lazului, localizare pe harta Pestera Lazului si alte detalii Pestera Lazului.

  • Locatie: Pades, Gorj, Romania

Pestera Lacului este situata in comuna Pades, arealul Valcan-Motru.

Pe o suprafata de 2 ha, Pestera Lazului prezinta fenomene spectaculoase, cu aspecte concretionare si galerii inguste.

Prima descriere a acestei pesteri apartine lui P. A. Chappuis si A. Winkler (in P. A. Chappuis si R. Jeannel, 1951), care au vizitat-o in 1928.

De la intrare (4 m inaltime si 7 m largime) porneste o galerie principala ce are legatura – mai ales in prima parte- cu o retea de diverticule laterale fosile sau active totalizand o lungime de 2.200 m. Pe aproximativ 80-90 m galeria prezinta o morfologie foarte neregulata datorita unor procese de degradare mecanica.

Pestera Lazului reprezinta un meandru subteran al Motrului Sec prin care, intr-o prima faza, se drena in permanenta apa acestei vai. O mare parte a retelei subterane se afla sub nivelul cursului e-pigeu, iar la viituri apa care se pierde in pat urca in retea, o ineaca (in afara culoarelor fosile, dispuse la etaj) si paraseste pestera in stare limpede pe la deschidere. Prin morfologia ei, Pestera Lazului reprezinta unul dintre cele mai interesante exemple de geneza a unei retele subterane in regim freatic.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pades, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Lazului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.