Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Liliecilor din Rarau din Pojorata, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pojorata, Romania precum: adresa Pestera Liliecilor din Rarau, cum ajung la Pestera Liliecilor din Rarau, program Pestera Liliecilor din Rarau, preturi Pestera Liliecilor din Rarau, poze Pestera Liliecilor din Rarau, localizare pe harta Pestera Liliecilor din Rarau si alte detalii Pestera Liliecilor din Rarau.

  • Locatie: Pojorata, Suceava, Romania

Pestera Liliecilor este situata la o altitudine de 1.500 m, in apropierea Pietrelor Doamnei din Muntii Rarau, masivul Haghimis. Este un vechi recif, de acum 100 milioane de ani, care a fost prins intre sedimentele depuse in jur.

Are o dezvoltare de 340 m si o denivelare de 86 m, prezintand o intrare sub forma unui aven larg cu un diametru de 2-3 m.

Denumirea de “Pestera Liliecilor” provine de la colonia de lilieci ce o populeaza, datorita formatiunilor concretionare existente aici. Pe parcursul unui an, se gasesc aici, in total, 12 specii de lilieci, dintre care liliacul comun mare, liliacul comun mic, liliacul cu urechi mari, liliacul mustacios, liliacul de Brandt, liliacul brun urecheat si liliacul mic cu potcoava reprezinta specii de interes comunitar.

Desi liliecii sunt intr-un numar mare comparativ cu celelalte pesteri din Carpatii Orientali, specialistii sustin ca numarul acestora este in scadere. Pestera Liliecilor nu are nimic comun cu pesterile obisnuite, create de curgerea apei, neexistand in interior nicio podoaba (stalactite, stalagmite sau alte feluri de depuneri calcitice).

Accesul in zona se poate face din orasul Campulung Moldovenesc, la Valea Izvorului Alb, pe drumul ce urca pe creasta Raraului, unde se afla Cabana Rarau – 14 km pentru autovehicule sau 3-4 ore de mers pe jos, pe un traseu marcat cu punct rosu, pe un drum ce merge spre nord, cca. 1 km, pana la Cabana pastorala, se continua inca un 1km pe poteca si se ajunge la gura pesterii.

Pestera este denumita si Borta Ingradita, fiind cea mai mare pestera de tractiune gravitationala din tara. Din pacate nu poate fi vizitata, nefiind introdusa in circuitul turistic pentru a nu conturba coloniile de lilieci.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pojorata, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Liliecilor din Rarau?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.