Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Liliecilor (Sfantul Grigorie Decapolitul) din Pietreni, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pietreni, Romania precum: adresa Pestera Liliecilor (Sfantul Grigorie Decapolitul), cum ajung la Pestera Liliecilor (Sfantul Grigorie Decapolitul), program Pestera Liliecilor (Sfantul Grigorie Decapolitul), preturi Pestera Liliecilor (Sfantul Grigorie Decapolitul), poze Pestera Liliecilor (Sfantul Grigorie Decapolitul), localizare pe harta Pestera Liliecilor (Sfantul Grigorie Decapolitul) si alte detalii Pestera Liliecilor (Sfantul Grigorie Decapolitul).

  • Locatie: Pietreni, Valcea, Romania

Pestera Liliecilor (Sfantul Grigorie Decapolitul) se afla pe versantul drept al Cheilor Bistritei, judetul Valcea, la o altitudine de 630 metri.

Pestera este declarata monument istoric de categoria A si a fost descoperita de catre Emil Racovita in anul 1929. Pestera sapata de apele raului Bistrita, are trei deschideri, dintre care doar una este accesibila, cea dinspre sud.

In dreptul deschiderii pesterii se gaseste biserica Sfintii Arhangheli, ce a fost construita in anul 1635.

Pestera este saraca in formatiuni concretionare. Pe podeaua galeriilor, acolo unde pe tavan se instaleaza coloniile de lilieci, se gasesc depozite de guano, atingand o grosime de 1,70 m, in care se gaseste o fauna foarte bogata: diptere, coleoptere, acarieni, iar pe pereti diptere si arahnide, pestera avand astfel o mare importanta biospeologica.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pietreni, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Liliecilor (Sfantul Grigorie Decapolitul)?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.