Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Limanu din Mangalia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Mangalia, Romania precum: adresa Pestera Limanu, cum ajung la Pestera Limanu, program Pestera Limanu, preturi Pestera Limanu, poze Pestera Limanu, localizare pe harta Pestera Limanu si alte detalii Pestera Limanu.

  • Locatie: Mangalia, Constanta, Romania

Nu departe de batranul Callatis, se afla Pestera Limanu, intr-un loc unde s-au intersectat de mii de ani drumurile corabierilor si ale negustatorilor. Pestera a fost declarata monument al naturii, cu o suprafata de 5 ha, fiind cea mai intortocheata pestera de la noi din tara, compusa din numeroase galerii.

De-a lungul timpului, pestera a capatat un iz de legenda, fiind refugiu in timpul unor atacuri, ascunzatoare pentru hoti, casa pentru pribegi, dar si loc secret de practicare a unor ritualuri religioase, inca din neolotic, raspandindu-se cu numele de "Pestera cu comori&quot.

Pestera este formata din calcare sarmatiene, cu stratificatie perfect orizontala, fragmentate de fracture verticale. Cu lungimea totala de 3.200 m, pestera are o intrare amplasata la 25 m altitudine si o latime de 3,4 m. Aici, temperatura se mentine constanta la 12 grade Celsius, incurajand dezvoltarea unei faune bogate, specifica pesterilor.

Pe langa importanta istorica, Pestera Limanu se remarca si prin importanta speologica, fiind o pestera freatica dezvoltata in calcare stratificate orizontal. Cand placa de calcar sarmatian s-a scufundat sub nivelul freatic, apele au patruns in lungul planelor rectilinii de discontinuitate din roca si au dizolvat, lasand in urma o retea cu distributie rectangulara. Aceasta este formata din galerii cu sectiuni dreptunghiulare surprinzator de regulate.

In pestera au fost descoperite vestigii ale civilizatiilor trecute: ceramica greceasca, romana, dacica, desene rupestre, cruci simple si rasturnate din perioada primilor crestini, inscriptii in slavona, datate cu aproximatie in secolele IX – XI. In fata intrarii sunt amplasati bolovani sculptati cu forme umane, de unde capata si numele de "Pestera La Icoane&quot.

Accesul la pestera se face pe DJ Mangalia – Limanu.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Mangalia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Limanu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Casa Daren
Costinesti, Constanta

Vezi pagina unitatii de cazare Casa Daren

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.