Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Matermania din Capri, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Capri, Italia precum: adresa Pestera Matermania, cum ajung la Pestera Matermania, program Pestera Matermania, preturi Pestera Matermania, poze Pestera Matermania, localizare pe harta Pestera Matermania si alte detalii Pestera Matermania.

  • Locatie: Capri, Italia

Pestera Matermania este formata dintr-o cavitate de aproximativ 30 de metri lungime si 20 de metri latime, cu o inaltime medie de 10 metri. Din ruinele gasite in interiorul sau, se pare ca in pestera a existat un altar sacru inchinat zeitei Mithra (Magna Mater sau zeitei Cibele, zeita a naturii, a animalelor si a locurilor salbatice).

In perioada romana, Grotta di Matermania a fost transformata intr-un Nymphaeum de lux. Mozaicuri de sticla si sidef care imita stalactite, scoici si moluste constituie o parte din decoratiunile din pestera. Peretii si bolta pesterii erau acoperite cu un decor policrom stralucitor de stucaturi si mozaicuri, in functie de gustul si moda elenistica Nymphaea, care a fost adoptata de catre romani in casele lor de la oras si in vilele lor cele mai somptuoase.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Capri, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Matermania?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Capri