Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Muierii din Baia de Fier, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baia de Fier, Romania precum: adresa Pestera Muierii, cum ajung la Pestera Muierii, program Pestera Muierii, preturi Pestera Muierii, poze Pestera Muierii, localizare pe harta Pestera Muierii si alte detalii Pestera Muierii.

  • Locatie: Baia de Fier, Gorj, Romania

Pestera Muierii este un monument al naturii de importanta speogenetica, paleontologica, biologica, mineralogica, dar si arheologica, Pestera Muierii este situata in SE Muntilor Parang, la aproximativ 2 km N de Baia de Fier, judetul Gorj.

Pestera este sculptata in calcare mezozoice si are o lungime de circa 3566 metri. A fost explorata pentru prima oara in anul 1929, apoi in 1952, 1954, 1956, 1962, 1971-1974.

Pestera Muierii este cunoscuta ca fiind prima pestera electrificata din Romania si este dispusa pe 4 niveluri.

Detine o mare varietate si bogatie de concretiuni calcitice (mai ales in Galeria Ursilor, cu o lungime de 200 metri), domuri si coloane de stalactite, ornamente de filigran etc. Aici au fost descoperite resturi de fauna fosila (Ursus Spaeleus) si de cultura umana paleolitica (obiecte din bronz si arama, ceramica, unelte din silex).

Principalele atractii ale pesterii Muierii sunt: Domul Mic, ce are aspectul unei cupole gotice, Sala Altarului, Valul Altarului, Amvonul, Candelabrul Mare, Stanca Insangerata, Valul Muierii, Bazinele Mari, Cascadele impietrite, Dantela de Piatra, Poarta, Sala cu Guano, Sala Turcului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baia de Fier, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Muierii?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.