Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Neagra din Padis, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Padis, Romania precum: adresa Pestera Neagra, cum ajung la Pestera Neagra, program Pestera Neagra, preturi Pestera Neagra, poze Pestera Neagra, localizare pe harta Pestera Neagra si alte detalii Pestera Neagra.

  • Locatie: Padis, Bihor, Romania

Pestera Neagra se afla in depresiunea inchisa Groapa de la Barsa din complexul Padis – Cetatile Ponorului, la piciorul peretelui vertical de calcar care margineste aceasta groapa in coltul de sud-vest.

Acces: Se urmeaza de la Padis marcajul banda rosie care duce la Poiana Florilor – Baita Bihor sau marcajul punct galben (Circuitul Vaii Galbene) in sensul Poiana Florilor – Galbena. Primul marcaj traverseaza Padisul, coboara in Poiana Balaleasa, intersecteaza soseaua care duce la Cetati si urca in creasta care margineste Groapa de la Barsa, urmand-o spre sud. Din stanga vine si marcajul punct galben (care a urmat traseul Padis – Valea Cetatilor) si impreuna continua spre sud.

In locul in care marcajul punct galben o ia la stanga pentru a urca in Piatra Galbena, iar banda rosie continua inainte, loc marcat si de o indicatie pentru un izvor, se desface la dreapta poteca care duce la acest izvor, insotita si de un marcaj turistic banda galbena realizat de amatori. Se coboara prin vegetatia abundenta in fundul Gropii de la Barsa pana la un fir de apa care vine din dreapta si care se pierde sub peretele din stanga la gura pesterii.

Pestera Neagra avea o lungime de peste 1 km, iar din 1974, cand s-a facut jonctiunea cu Pestera de la Zapodie, sistemul are o lungime totala de 12048 metri. Este colectorul apelor din partea de est a Gropii de la Barsa.

Se patrunde prin doua intrari scunde care se unesc intr-o galerie unica, sapata in calcar negru, care da intr-o verticala de 30 metri. De la fundul avenului continua galeria, care devine sinuoasa, cu o inaltime variabila intre 0,5-1,0 si 20 metri.

Pestera continua prin alte sali, avene, galerii si hornuri, totalizand o diferenta de nivel de 110 metri. Explorarea ei necesita cca. 100 metri scari, corzi, pitoane, cizme si mijloace de iluminat pentru 10 ore, se recomanda doar speologilor experimentati.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Padis, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Neagra?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Cabana Haus am Berg
Vartop, Bihor

Vezi pagina unitatii de cazare Cabana Haus am Berg

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.