Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Polovragi din Polovragi, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Polovragi, Romania precum: adresa Pestera Polovragi, cum ajung la Pestera Polovragi, program Pestera Polovragi, preturi Pestera Polovragi, poze Pestera Polovragi, localizare pe harta Pestera Polovragi si alte detalii Pestera Polovragi.

  • Locatie: Polovragi, Gorj, Romania

Pestera Polovragi este o pestera situata in partea de SV a Muntilor Capatinii, la 670 m altitudine, sapata in versantul calcaros de pe stanga Cheilor Oltetului, in amonte de Manastirea Polovragi. Lungimea galeriilor este de 9100 m.

Ca geneza, pestera reprezinta un meandru fosil al raului Oltet. Este o pestera relative calda (8 gradeC), umeda si lipsita de curenti de aer.Prezinta numeroase stalactite si stalagmite. Fauna sa este saraca, singura specie fiind Trachysphaera spelaea. Conform legendelor aici ar fi trait Zamolxe, zeul geto-dacilor.

In sec. 19 aceasta pestera a fost folosita ca ascunzatoare de catre haiduci, iar in 1821 aici s-ar fi ascuns Iancu Jianu, haiduc si capitan in oastea lui Tudor Vladimirescu. Obiectiv touristic.

Cunoscuta si sub denumirea de Pestera lui Pahomie (com Polovragi, jud. Gorj)


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Polovragi, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Polovragi?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.