Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Ratei din Moroieni, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Moroieni, Romania precum: adresa Pestera Ratei, cum ajung la Pestera Ratei, program Pestera Ratei, preturi Pestera Ratei, poze Pestera Ratei, localizare pe harta Pestera Ratei si alte detalii Pestera Ratei.

  • Locatie: Moroieni, Dambovita, Romania

Pestera Ratei reprezinta cel mai important fenomen endocarstic din Muntii Leaota si se intinde pe o suprafata de 7 km, fiind cea mai lunga din aceasta zona a tarii. Este printre putinele pesteri din Romania in care se intalnesc concomitent concretiuni de calcit, gips si aragonit.

In diverse puncte se intalnesc stalactite fistulare, stalactite excentrice, gururi, perle de caverna, coralite, draperii, stalagmite lumanare, coloane si domuri.

La intrarea in pestera se afla o cabana unde se afla si paznicul pesterii. Pestera Ratei poate fi vizitata numai cu aprobare speciala si insotiti de un ghid datorita faptului ca este una din cele mai ramificate pesteri din tara si exista pericolul de ratacire.

Accesul se face din localitatea Moroeni (DN Sinaia – Targoviste), pe soseaua asfaltata ce contiunua pe Valea Ialomitei pana la cariera Lespezi, aproximativ 12 km pana la intersectia cu un drum forestier ce vine din Valea Rateiului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Moroieni, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Ratei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Riviera
Sinaia, Prahova

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Riviera

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.