Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Testoasei din Nufaru, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Nufaru, Romania precum: adresa Pestera Testoasei, cum ajung la Pestera Testoasei, program Pestera Testoasei, preturi Pestera Testoasei, poze Pestera Testoasei, localizare pe harta Pestera Testoasei si alte detalii Pestera Testoasei.

  • Locatie: Nufaru, Tulcea, Romania

Pestera Testoasei este destul de greu de gasit din cauza vegetatiei de la intrare dar si a pozitiei intrarii, ascunsa intr-o fisura.

Se afla pe malul drept al Bratului Sfantul Gheorghe, in Dobrogea de Nord, comuna Nufaru, judetul Tulcea.

Accesul in galeria principala se face cu ajutorul scaritelor, intrucat trebuie trecuta o saritoate de -5,3 m, in care tehnica ramonajului este dificil de practicat, datorita latimii mici si a prezentei pe pereti a apei de condens.

Inaltimea pesterii este de 7 m, avand pe peretii galeriei cantitati importante de calcit dizolvat sub forma de montmilch.

In partea terminala a galeriei se observa tendinte de formare a stalactitelor. A doua galerie care formeaza un unghi de 60 grade fata de cea principala are ca inaltime maxima 3,5m pe portiunea finala, dar dupa numai 3m tavanul se lasa brusc, inaintarea devenind inaccesibila.

Pe aceasta galerie se pot intalni carapace de broasca testoasa de uscat (Testudo Graeca Iberra) – de unde si numele pesterii, ceea ce duce la emiterea a doua ipoteze: fie pestera este un cimitir pentru broaste testoase, fie este o capcana pentru micile animale care, odata cazute prin fisura de 5 m, nu mai au cum sa iasa.

Datorita existentei, asa numitului punct “la scarite”, parcurgerea cavitatii este recomandata doar persoanelor ce stapanesc tehnicile speo-alpine. Sunt necesare scarite de 6 m, sisteme de iluminat si costume de protectie.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Nufaru, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Testoasei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.