Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Toplita din Campu lui Neag, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Campu lui Neag, Romania precum: adresa Pestera Toplita, cum ajung la Pestera Toplita, program Pestera Toplita, preturi Pestera Toplita, poze Pestera Toplita, localizare pe harta Pestera Toplita si alte detalii Pestera Toplita.

  • Locatie: Campu lui Neag, Hunedoara, Romania

Pestera Toplita se afla la 2,5 km nord-est de comuna Campu lui Neag, in locul numit Izvorul Toplitei. La pestera se ajunge pe poteca ce porneste din sat spre captarea de apa din Piatra Toplitei, poteca ce intalneste paraul Paroasa si apoi atinge Valea Toplitei.

Pestera se prezinta ca o galerie sinuoasa, cu orientare generala est-vest. Intrarea, de mici dimensiuni (1×0,6 m), este orientata spre est. Ea conduce intr-o galerie descendenta cu panta pronuntata (45-50°), care, dupa cca 12 m, ne introduce intr-o sala de 7X6 m, apoi intr-o prima portiune frumos concretionata, cu stalactite, stalagmite, curgeri parietale.

In continuare, galeria principala intercepteaza in mai multe puncte paraul subteran ce curge 4 m mai jos si care este penetrabil pe cateva portiuni scurte.

In pestera se gasesc formatiuni stalagmitice sunt de tip clasic, stalactite conice obisnuite, stalagmite, gururi si multe curgeri parietale.Intr-o galerie superioara se afla unul dintre cele mai mari gururi din tara, cu diametrul de peste 5 m. Multe speleoteme au culoare rosie sangerie.

Deoarece paraul Toplitei este captat pentru alimentarea cu apa a localitatii Campu lui Neag, cavitatea este inchisa cu un grilaj metalic si vizitarea se poate face prin obtinerea unei aprobari oficiale.

Vizitarea dureaza trei ore, iar echipamentul necesar sunt cizmele de cauciuc, salopeta, casca, surse de lumina duble.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Campu lui Neag, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Toplita?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Cabana Trei Brazi
Rausor, Hunedoara

Vezi pagina unitatii de cazare Cabana Trei Brazi

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.