Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Topolnita din Baia de Arama, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baia de Arama, Romania precum: adresa Pestera Topolnita, cum ajung la Pestera Topolnita, program Pestera Topolnita, preturi Pestera Topolnita, poze Pestera Topolnita, localizare pe harta Pestera Topolnita si alte detalii Pestera Topolnita.

  • Locatie: Baia de Arama, Mehedinti, Romania

Pestera Topolnita este situata in apropiere de localitatea Ciresu, in Podisul Mehedinti fiind este cea mai lunga pestera din Romania, iar in lume ocupa locul al 16-lea cu o lungime totala de 24.5 km.

Pestera Topolnita se desfasoara pe 4 nivele si are 5 intrari, fiind una dintre cele mai frumoase si impresionante pesteri din tara, lucru dat mai ales de deosebita frumusete a speleotermelor. Potrivit speologilor, dupa ce se ocolesc adevarate stanci ciclopice, se pot vedea “paduri” de stalagmite si chiar o “delta” minerala, precum si prapastii ametitoare. Dintre galeriile pesterii cea mai cunoscuta este galeria “Emil Racovita”, considerata de unii speologi ca fiind una dintre cele mai spectaculoase galerii de pestera din tara.

Datorita lungimii impresionante si conditiilor grele de exploatare in prezent s-a ajuns la performanta de a fi peste 11 km explorati.

Cele cinci guri de acces in pestera sunt: Gura Prosacului, un impresionant portal de 67 m inaltime, Gura lui Ciocarlie, Pestera Femeii si cele doua deschideri de la Gaurinti. Paraul Topolnita patrunde in subteran prin Gura Prosacului si iese prin Gura lui Ciocarlie, dupa ce primeste apele paraielor Ponoranti si Gaurinti.

Temperaturile inregistrate in pestera sunt cuprinse intre 8,2-10,8 grade Celsius. Curentii de aer se simt din plin datorita celor cinci deschizaturi.

Pestera este valoroasa si datorita speleotermelor imense, cavernamentului gigantic, cursului subteran de apa, faunei subterane si coloniei de lilieci, fiind insuficient explorata si cercetata. Pestera este inchisa turismului si nu poate fi vizitata decat cu aprobarea Academiei Romane.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baia de Arama, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Topolnita?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.