Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Ursilor din Alesd, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Alesd, Romania precum: adresa Pestera Ursilor, cum ajung la Pestera Ursilor, program Pestera Ursilor, preturi Pestera Ursilor, poze Pestera Ursilor, localizare pe harta Pestera Ursilor si alte detalii Pestera Ursilor.

  • Locatie: Alesd, Bihor, Romania

Pestera Ursilor aflata in Muntii Apuseni, jud. Bihor a fost descoperita in anul 1975, cu ocazia unei dinamitari executate la cariera de marmura din zona. Se gaseste la o altitudine de 482 metri si este unul dintre principalele obiective turistice din Muntii Apuseni.

Pestera Ursilor adaposteste o extraordinara gama de formatiuni stalagmitice si stalactitice variate ca marime si forme, precum si un mare numar de urme de viata si resturi fosile ale ursului de caverna – Ursus Spelaeus – disparut de mai bine de 15.000 de ani, aflate in Galeria Ursilor.

Intrarea in pestera se face prin pavilionul de exploatare turistica, unde sunt amenajate o sala de asteptare, o cafenea si un stand cu produse de artizanat specifice zonei.

Pestera are o lungime de peste 1 km si se desfasoara pe doua nivele suprapuse: unul superior fosil cu o lungime de 488 m amenajat pentru circulatia turistica si unul interior, lung de 521 m declarat rezervatie stiitifica. Etajul superior are trei galerii: galeria ursilor, galeria Emil Racovita si galeria lumanarilor. Alte frumuseti arhitectonice sunt: Mastodontul, Draperiile din galeria ursilor, Portalul, Pagodele, lacul cu nuferi sunt numai cateva dintre

Vizitarea pesterii dureaza o ora iar de la intrarea in pavilionul turistic vizitatorii sunt insotiti prin galerii de ghizi autorizati.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Alesd, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Ursilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.