Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Varfurasul din Margau, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Margau, Romania precum: adresa Pestera Varfurasul, cum ajung la Pestera Varfurasul, program Pestera Varfurasul, preturi Pestera Varfurasul, poze Pestera Varfurasul, localizare pe harta Pestera Varfurasul si alte detalii Pestera Varfurasul.

  • Locatie: Margau, Cluj, Romania

Pestera Varfurasul se mai numeste si Pestera cu Banci si se afla situata in Munti Vladeasa, in bazinul Vaii Stanciului, la altitudinea de 1236 m, pe raza comunei Margau. Are o lungime de peste 2 km, nu este deschisa pentru vizitare si se afla in custodia Clubului Speologilor Amatori din Cluj-Napoca. In pestera se pot admira stalagmite, stalagtite, cristale de montmilch si scurgeri parietale

Pestera Varfurasul are doua intrari corespunzatoare etajelor morfologice. Intrarea prin Galeria cu Banci duce spre etajul fosil, iar cea din apropierea izbucului Varfurasul catre cel activ, legatura intre ele realizandu-se prin galerii de racord. Ocupa un loc de prim rang in ceea ce priveste depozitele de montmilch. in galeria paralela celei de inaintare, numita Galeria cu Lacuri, abunda gururile si scurgerile parietale.

Peisajul pesterii este dominat de succesiunea sectoarelor inguste, ce se constituie in “probleme” ale amenajarii turistice si a salilor de mari dimensiuni, dezvoltate la intersectia faliilor si a dizlocarilor.

Desi amenajarea acestei pesteri va fi dificila, datorita obstacolelor de natura morfologica existente, ea poate reprezenta pe viitor un obiectiv important al unui areal turistic (cel al Vaii Stanciului) deosebit de pitoresc, situat nu departe de cabana Vladeasa.

Accesul la pestera se face din satul Rachitele, pe drumul forestier de pe Valea Stanciului sau de la cabana Vladeasa pe marcajul punct albastru.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Margau, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Varfurasul?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Dariana
Scrind, Cluj

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Dariana

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.