Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Veterani din Orsova, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Orsova, Romania precum: adresa Pestera Veterani, cum ajung la Pestera Veterani, program Pestera Veterani, preturi Pestera Veterani, poze Pestera Veterani, localizare pe harta Pestera Veterani si alte detalii Pestera Veterani.

  • Locatie: Orsova, Mehedinti, Romania

Pestera Veterani este situata in Defileul Cazanelor Mari, la 25 kilometri de municipiul Orsova. Poate fi vizitata doar cu acces dinspre Dunare, unde se poate ajunge cu barca sau cu salupa. Frumusetea peisajului a facut din aceasta pestera o atractie atat pentru turistii romani cat si pentru occidentali.

Pestera Veterani este considerata prima pestera cartata din lume, pastrand urme ale locuirii omului de acum 400.000 de ani. Din Antichitate si pana in Evul Mediu, pestera a fost utilizata ca observator strategic militar, de unde se putea controla navigatia pe Dunare sau se tragea cu tunurile impotriva intrusilor care nu plateau vama.

Aflata la o altitudine de 73 m, pestera are o lungime de 173 m si o latime de 28 m. In vremea dacilor, Pestera Veterani era considerata drept sanctuar al zeului Zamolxis, motiv pentru care insusi imparatul Traian a adaugat-o fortificatiilor romane amplasate pe Dunare.

Cele dintai cercetari stiintifice in Pestera Veterani au fost efectuate de M. Munk in 1872 si de O. Herman in 1879.

Turistii care viziteaza Pestera Veterani sunt impresionati de fereastra naturala situata la 11 m inaltime, care lumineaza difuz incaperea ce adapoeste fluturi si lilieci.

Aici s-au conturat de-a lungul timpului formatiuni geologice, un bogat inventar de stalagmite, stalactite si alte concretiuni. Speologii au identificat resturi fosile ale speciei Ursus spelaeus si hiena de pestera, precum si un fragment de ceramica veche.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Orsova, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Veterani?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.