Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pesterile Batu din Kuala Lumpur, Malaezia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Kuala Lumpur, Malaezia precum: adresa Pesterile Batu, cum ajung la Pesterile Batu, program Pesterile Batu, preturi Pesterile Batu, poze Pesterile Batu, localizare pe harta Pesterile Batu si alte detalii Pesterile Batu.

  • Locatie: Kuala Lumpur, Selangor, Malaezia

Pesterile Batu reprezinta un complex de pesteri si temple rupestre sapate intr-un deal de calcar. Dealul este situat in districtul Gombak, la 13 kilometri nord de Kuala Lumpur. Numele pesterilor este dat de raul Batu, care curge pe langa deal.

Pesterile Batu reprezinta, totodata, unul din cele mai renumite locuri sfinte Hindu din afara Indiei, dedicat Lordului Murugan. Locul este foarte aglomerat, in special in timpul festivalului Thaipusam. Se spune de calcarul care formeaza pesterile ca ar fi vechi de 400 de milioane de ani. De asemenea, se spune ca unele din intrarile in pesteri erau folosite ca adapost de catre poporul indigen Temuan.

Inainte, treptele catre Pesterile Batu erau facute din lemn. Apoi, au fost inlocuite cu 272 de trepte din beton. Dintre toate templele rupestre de aici, cel mai mare si cel mai faimos este Pestera Catedrala, care adaposteste cateva temple hinduse sub tavanul sau boltit, inalt de 100 de metri. Statuia Lordului Murugan se afla chiar in fata intrarii in pesteri si are o inaltime de 42,7 metri. Statuia a costat 24 de milioane de rupii si este alcatuita din 250 de tone de bare de otel, 300 litri de vopsea aurie si 1550 de metri cubi de beton. La baza dealului se afla alte doua temple rupestre, Pestera Galeria de Arta si Pestera Templu, care sunt pline de statui si picturi hinduse.

In timpul festivalului Thaipusam, devotati ai Lordului Murugan trebuie sa tina, mai intai, post pentru o luna si sa se rada in cap si apoi sa-si care kavadi-ul. Acestia doresc sa-si spele pacatele prin suferinta fizica si aleg sa-si care altarele cu carlige prinse in carne si sa urce cele 272 de trepte. Acest ‘spectacol’ este urmarit anual, in luna ianuarie, de peste 1 milion de oameni.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Kuala Lumpur, Malaezia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pesterile Batu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.