Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pesterile de la Piscu Negru din Arefu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Arefu, Romania precum: adresa Pesterile de la Piscu Negru, cum ajung la Pesterile de la Piscu Negru, program Pesterile de la Piscu Negru, preturi Pesterile de la Piscu Negru, poze Pesterile de la Piscu Negru, localizare pe harta Pesterile de la Piscu Negru si alte detalii Pesterile de la Piscu Negru.

  • Locatie: Arefu, Arges, Romania

Pesterile de la Piscu Negru sunt situate pe teritoriul administrativ al comunei Arefu, in Muntii Fagarasului. Acestea au fost cercetate incepand cu anul 1986, fiind declarate monument al naturii pentru protejarea formatiunilor concretionare.

Pestera 1: situata la 310 m de la intrarea in galeria de prospectiune, are 783 m dezvoltare, fiind cavitatea cea mai lunga din muntii Fagaras. In interiorul ei, pot fi vazute cascade cu inaltimi intre 0,5 – 8 m. Este animata de muchii taioase, hieroglife, santuri si septe de podea, cupole si marmite ascedente, septe de tavan, santuri de tavan, septe laterale, excavatii de rodaj, pilieri, gauri de egutatie. Cele mai deosebite forme sunt sahul de eroziune si coroziune si dintii de grebla.

Pestera 2: situata la 348 m de la intrarea in galeria de prospectiune, are 130 m dezvoltare. A fost formata in calcare prin sapare sub presiune.

Pestera 3: situata la aproximativ 165 m de la intrarea in galeria de prospectiune, se dezvolta de ambele parti ale galeriei si are suprafata de 7,2 m. Sapata in calcare cristaline, are un aspect colturos.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Arefu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pesterile de la Piscu Negru?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.