Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piata Albinelli din Modena, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Modena, Italia precum: adresa Piata Albinelli, cum ajung la Piata Albinelli, program Piata Albinelli, preturi Piata Albinelli, poze Piata Albinelli, localizare pe harta Piata Albinelli si alte detalii Piata Albinelli.

  • Locatie: Modena, Emilia-Romagna, Italia

Mercato Albinelli din Modena este o piata acoperita, construita in anii douazeci ai secolului 20, in stil Art Nouveau, dupa modelul pietelor franceze.Aceasta piata din Modena este una dintre cel mai bine conservate din Italia. Inaugurarea pietei a avut loc pe 28 octombrie 1931 si gazduieste tarabele permanente ale vanzatorilor ambulanti, care pana atunci impanzeau orasul. Sub acelasi acoperis se gasesc vanzatorii de legume si fructe, de carne, produse lactate, de bauturi, de peste, de mancare, de flori.

O importanta deosebita a fost acordata esteticii. Accesul pe piata a fost protejat de o poarta de fier forjat, iar in centrul pietei se afla o frumoasa fantana cu o statuie reprezentand “fetita cu un cos cu fructe”, opera a sculptorului si pictorului Savignano Giuseppe Graziosi.

De-a lungul anilor, piata a suferit renovari si modernizari, ultima incheindu-se in anul 1997, prin adaptarea la normele de sanatate si igiena in vigoare, dupa care piata a fost recunoscuta ca monument al Patrimoniului National. Piata poarta numele primarului din Modena care a dispus construrea acesteia.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Modena, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piata Albinelli?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.