Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piata Capitoliului din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Piata Capitoliului, cum ajung la Piata Capitoliului, program Piata Capitoliului, preturi Piata Capitoliului, poze Piata Capitoliului, localizare pe harta Piata Capitoliului si alte detalii Piata Capitoliului.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia
  • Transport - autobuz: Piazza Venezia

Monumentala Piata Capitoliului din centrul Romei a fost proiectata de Michelangelo in stil renascentist, in anul 1536, iar in ea se gaseste sediul guvernului orasului. Modesta ca marime, ea ocupa depresiunea dintre cele doua inaltimi ale dealului (Colinei) Capitoliului. Piata are un plan trapezoidal si este inconjurata pe trei laturi de constructii, in timp ce a patra, se deschide cu o terasa cu balustrada, cu vedere la oras.

In partea de jos a pietei, cladirea proeminenta este palatul senatorial, proiectat de Giacomo della Porta si Girolamo Rainaldi, construit pe Tabularium Roman sau Arhiva de stat. Palatul este surmontat de turnul Capitolina, proiectat de Martino Longhi cel Batran (1582) iar in fata are o scara dubla monumentala, proiectata de Michelangelo.

Cele doua cladiri laterale, Palazzo dei Conservatori de pe dreapta si Muzeul Capitoliului din stanga, sunt perfect egale si simetrice, marcate de piloni inalti, cu un portic si ferestre nobile, dezvaluind grandoarea si plasticitatea formelor.

Decorul arhitectural este crescut de catre diferitele elemente sculpturale care impodobesc locul: cele doua grupuri de Dioscuri, statui, coloane, trofee vechi de pe balustrada terasei si, mai presus de toate, celebra statuie ecvestra a lui Marcus Aurelius. Lucrarea din secolul 2 d.Hr. este in centru, maiestuoasa, ca un element de echilibrare de spatialitate. In stanga pietei se afla biserica Santa Maria in Aracoeli, cu o scara abrupta in partea de jos, Biserica San Luca si Arcul lui Septimius Severus.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piata Capitoliului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Pe colina Capitolului ,pe platoul din piata ,se gaseste colana su statuia lupoaicei care ii hraneste pe Romulus si Remus. Castor si Polux, strajuesc scarile dinspre Piata Venetia ce urca spre terasa,
Statuia ecvestra a lui Marcus Aurelius strajuieste in mijlocul pietei. din fostul centru civic al Romei antice.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.