Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piata Carol din Praga, Cehia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Praga, Cehia precum: adresa Piata Carol, cum ajung la Piata Carol, program Piata Carol, preturi Piata Carol, poze Piata Carol, localizare pe harta Piata Carol si alte detalii Piata Carol.

  • Locatie: Praga, Cehia

Piata Carol este cea mai mare piata din Praga si se afla in Stare Mesto. Piata a fost fondata in anul 1377 de catre Carol al IV lea, ca obor de vite. Din anul 1848, piata poarta numele fondatorului. Pe langa cladiri cu arhitectura deosebita (Primaria Stare Mesto, Biserica Sfantul Ignatiu, Casa Faust) in piata se afla un parc mare presarat cu monumente (statui ale unor scriitori precum Vitezslav Halek, Karolina Svetla si o fantana).

In partea de miazanoapte a pietei se inalta Primaria Stare Mesto, o mostra de arhitectura renascentista, care da o nota de romantism locului. Astazi cladirea este un centru expozitional. In capatul sudic, se afla Casa Faust (casa alchimistului Doctor Faust). Biserica Sfantul Ignatiu este si ea prezenta, cu arhitectura sa baroca,
pe coltul strazii Jecna si este biserica inchinata fondatorului Ordinului Iezuitilor, a carei statuie cu nimb este plasata in varful frontonului triunghiular. Adiacent bisericii se afla Colegiul Iezuit, construit intre anii 1658-1667 si care ocupa capatul de rasarit al Pietei Carol, pana aproape la jumatate. Acum cladirea colegiului este utilizata in scopuri medicale.

Pe langa biserica se mai gaseste manastirea Emauze, construita in anul 1347. Manastirea adaposteste cea mai mare colectie de picturi murale medievale din afara Italiei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Praga, Cehia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piata Carol?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.