Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piata Cavalerilor din Pisa, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pisa, Italia precum: adresa Piata Cavalerilor, cum ajung la Piata Cavalerilor, program Piata Cavalerilor, preturi Piata Cavalerilor, poze Piata Cavalerilor, localizare pe harta Piata Cavalerilor si alte detalii Piata Cavalerilor.

  • Locatie: Pisa, Toscana, Italia
  • Adresa: Piazza dei Cavalieri Centro

Acesta piata, cunoscuta in timpul Republicii Pisane ca ‘Piata celor sapte drumuri’, este considerata a fi locul Forumului Roman din Pisa. Acesta a fost centrul politic al Republicii Pisane atunci cand a fost transformata de Cosimo I de Medici in sediul noii ordini militare a Ordinului Cavalerii Sfantului Stefan.

Aspectul sau actual este, prin urmare, rodul renovarilor radicale ale palatelor din jur, cea mai mare parte fiind proiectata de arhitectul florentin Giorgio Vasari, in anul 1562. In centrul pietei poate fi vazuta o fantana, sub statuia lui Cosimo I in haine de Mare Maestru al Ordinului Cavalerilor, lucrarea lui Pietro Francavilla din 1596.

In spatele statuii se ridica Palazzo della Carovana dei Cavalieri. Acesta este ‘Sala’ vechii republicii a orasului, Palatul Consiliului Batranilor, si a fost transformat in intregime de Giorgio Vasari, care i-a atribuit fatada sa actuala. Cladirea gazduieste acum Scuola Normale Superiore, universitate de elita, fondata de Napoleon Bonaparte, care s-a inspirat dupa Ecole Normale Superieure din Paris.

Vis a vis si la stanga de Scuola Normale se afla Palazzo Dell’Orologio care a fost transformat in structura sa actuala prin realizarea de constructii de o parte si alta a turnului cu ceas. Dincolo de Via Corsica, dupa Oratoriul di San Rocco, se afla fostul Collegio Puteaneo, fondat in 1605 de catre arhiepiscopul Antonio Dal Pozzo. Fatada este impodobita cu fresce originale ale lui Stefano Marucelli, asa cum este si cazul Palazzo Dell’Orologio.

On the southern side of the square stand the monumental Palazzo del Consiglio dei Dodici (Palace of the Council of Twelve), the ancient site of the city magistrature which was completely refurbished in 1596 according to a project by Pietro Francovilla.

Pe latura de sud a pietei sta monumentalul Palazzo del Consiglio dei Dodici (Palatul Consiliului celor Doisprezece), pe locul vechii Magistraturi a orasului, care a fost complet renovat in anul 1596, conform unui proiect de Pietro Francovilla. Mai tarziu, cladirea a devenit Curtea Cavalerilor Sfantului Stefan. In interiorul sau poate fi vazuta o sala cu pereti cu fresce, tavan gravat si pictat de Ventura Salimbeni de Siena.

In partea dreapta a Scuola Normale, Biserica Santo Stefano dei Cavalieri completeaza turul pietei. Constructia sa, inceputa in anul 1565 de Giorgio Vasari, a fost finalizata in 1593, cu adaos de fatada proiectat in motive arhitecturale bogate de catre Don Giovanni de Medici.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pisa, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piata Cavalerilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.