Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piata celor Cinci Puturi din Zadar, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Zadar, Croatia precum: adresa Piata celor Cinci Puturi, cum ajung la Piata celor Cinci Puturi, program Piata celor Cinci Puturi, preturi Piata celor Cinci Puturi, poze Piata celor Cinci Puturi, localizare pe harta Piata celor Cinci Puturi si alte detalii Piata celor Cinci Puturi.

  • Locatie: Zadar, Croatia

Piata celor 5 puturi din Zadar se afla pe un teren intre zidurile orasului medieval si bastionul Grimani, construit in stil renascentist. In acelasi areal se afla cel mai vechi parc din Croatia, care este numit dupa Regina Elena de Medici (Jelena Madije). Pe locul unde se afla piata a existat candva un sant de aparare adanc, in care venetienii au construit un rezervor de apa ce s-a aflat in subsolul pietei. In piata se afla cinci puturi (care nu mai sunt in uz), construite de venetieni, in timpul atacurilor turcesti din secolul al 16-lea, pe coasta Dalmata, ca guri de apa ale unei mari cisterne subterane.

Piata si-a luat numele de la aceste cinci puturi care au asigurat alimentarea cu apa a orasului Zadar pana in secolul al 19-lea. In fata celor cinci puturi se afla Turnul pentagonal al Capitanului orasului, singurul ramas din cele 10 turnuri cate au avut zidurile care inconjura orasul in Evul Mediu. Astazi, piata este un loc popular pentru concerte si evenimente din viata orasului, dar este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri pentru a face plimbari lungi romantice.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Zadar, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piata celor Cinci Puturi?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.