Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piata Domului din Florenta, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Florenta, Italia precum: adresa Piata Domului, cum ajung la Piata Domului, program Piata Domului, preturi Piata Domului, poze Piata Domului, localizare pe harta Piata Domului si alte detalii Piata Domului.

  • Locatie: Florenta, Toscana, Italia
  • Adresa: Piazza del Duomo
  • Transport - autobuz: 1, 6, 7, 10, 11, 14, 17, 23 & A

Piazza del Duomo – Piata Domului din Florenta este situata in inima centrului istoric al orasului. Acesta este unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa si din lume; aici putem gasi Catedrala din Florenta, Campanila lui Giotto, Baptisteriul din florenta, Loggia del Bigallo, Muzeul Opera del Duomo, Palazzo Arcivescovile, Palazzo dei Canonici si alte cladiri. Zona de vest a acestei piete se numeste Piata San Giovanni.

Cladiri din Piata Domului

Catedrala Sf Maria a Florilor (Santa Maria del Fiore)

Este a patra biserica din Europa ca marime iar cupola ei o face celebra.

Clopotnita lui Giotto – Campanila Domului din Firenze

Se afla in dreapta intrarii in catedrala si vis a vis de Baptisteriul San Giovanni din Firenze. Turnul este unul dintre exponatele de arhitectura gotica florentina, cu un design de Giotto, decoratiuni bogate sculpturale si placare cu marmura policroma.

Baptisteriul Sfantului Ioan

In forma octogonala, Baptisteriul se afla via a vis de catedrala si turnul clopotnita Giotto (Campanile di Giotto). Este una dintre cele mai vechi cladiri din oras, fiind construit intre 1059-1128. Arhitectura este in stil florentin romanic.

Museo dell’Opera del Duomo

Muzeul se afla in partea din dreapta a Catedralei din Florenta si conserva lucrari de arta care au apartinut Domului, Baptisteriului sau Campanilei. Acesta are in patrimoniu capodopere de Michelangelo, Donatello, Lorenzo Ghiberti, Luca della Robbia, Arnolfo di Cambio, Brunelleschi sau Pisano.

Coloana San Zenobi

Se afla in Piata San Giovanni, aproape de Baptisteriu, pe partea dreapta a lui si a fost ridicata in memoria episcopului San Zenobi, caruia ii sunt atribuite mai multe miracole.

Loggia del Bigallo

Loggia del Bigallo este o parte a unei constructii care a gazduit Compagnia della Misericordia, care a comandat cladirea, care a fost construita intre anii 1352-1358. Venerabila confrerie a milei (Misericordia), cel mai vechi si cea mai distinsa asociatie de cetateni florentini pentru scopuri sociale si de caritate, a fost fondata in anul 1326, cand ciuma a facut victime in Florenta, pentru a ajuta bolnavii saraci si pentru a participa la inmormantarea lor. In prezent, fraternitatea ofera un serviciu de ambulanta moderna si un centru de prim-ajutor. Ea are peste 2.000 de membri, toti voluntari, si este finantata prin donatii.

Palatul Canonici

Este situat in partea de sud a Piazza del Duomo din Florenta.

Palazzo Strozzi di Mantova

Palazzo Nonfinito este, asa cum sugereaza si numele, neterminat, un fapt contrazis de exteriorul sau. Alessandro Strozzi i-a comandat arhitectului Bernardo Buontalenti constructia unei case noi in oras pentru familia sa, in apropiere de Palazzo Pazzi. Din anul 1869 Palazzo Strozzi gazduieste Muzeul Nazional de Antropologie si Etnologie (Muzeul Omenirii), cu colectti antropologice si etnologice din intreaga lume.

Muzeul Torrini

Muzeul Torrini este un muzeu de bijuterii care se afla in Palatul Torrini (Casa Aurarilor, care dateaza din anul 1369) din Piazza del Duomo. Printre lucrarile muzeului, care se afla la etajul I al Casei Aurarilor din Florenta, se afla lucrari rare ale Renasterii, executate in argint, un grup de brose din secolul al 18-lea, brose din secolul al 19-lea din pietre semipretioase. Productia de bijuterii la nivel inalt a fost transmisa din tata in fiu, cu unele exemplare care au ajuns in muzee din intreaga lume, cum este cazul vasului de argint din secolul al 17-lea si podoabelor din secolul al 19-lea executate de Giocondo Torrini, care sunt expuse la British Museum din Londra.

Palazzo Arcivescovile

Palatul Arhiepiscopal din Florenta se afla in Piazza San Giovanni, in fata absidei, pe partea de vest a Baptisteriului San Giovanni.

Turnul Marignolli

Cu vedere pe o parte la Piazza San Giovanni si vis a vis de Palatul Arhiepiscopal, acest turn a apartinut familiei vechi Marignolli, care s-a stabilit aici, unde a fost poarta antica Aquilonare sau a Episcopuui, intre zidurile medievale care au inconjurat orasul Florenta.

Opera di San Giovanni

In inima Florenta aveti o sansa de a ramane intr-o proprietate fermecatoare, simpla, dar primitoare, situata chiar pe coltul din Piata Catedralei, cu vederi uimitoare de la cele mai multe camere. San Giovanni Hotel este gazduit intr-o cladire medievala veche din centrul istoric al orasului, pe o strada plina de viata, captusita cu magazine, restaurante si baruri aglomerate.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Florenta, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piata Domului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.