Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piata Eroilor din Budapesta, Ungaria. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Budapesta, Ungaria precum: adresa Piata Eroilor, cum ajung la Piata Eroilor, program Piata Eroilor, preturi Piata Eroilor, poze Piata Eroilor, localizare pe harta Piata Eroilor si alte detalii Piata Eroilor.

  • Locatie: Budapesta, Pest, Ungaria

Flancata de Muzeul de Arte Frumoase si Palatul Artelor si situata la intrarea in Parcul Orasului, Piata Eroilor din Budapesta a fost creata in onoarea si memoria marilor conducatori din istoria Ungariei. Piata Eroilor, sau Hősök tere in maghiara, este una din cele mai vizitate atractii turistice din Budapesta. Multi turisti ajung aici cu metroul, o atractie in sine: linia M1 care opreste la piata este una din cele mai vechi din lume (1896) si a fost inclusa pe lista Patrimoniului Mondial.

Atat Piata Eroilor, cat si parcul adiacent Varosliget au fost create la sfarsitul secolului 19 pentru a comemora 1.000 de ani de la cucerirea Ungariei de catre maghiari in 895. Din moment ce multe dintre atractii nu au fost gata in timp, festivitatile s-au desfasurat un an mai tarziu, in 1896. Piata si-a primit numele abia in 1932, la trei ani dupa terminarea Monumenutului Mileniului.

De la crearea sa, Piata Eroilor a fost locul de desfasurare a numeroase evenimente speciale, inclusiv multe sarbatori socialiste organizate in timpul comunismului. In 1989, aici a fost locul reinhumarii ceremoniale a lui Imre Nagy, liderul revoltei impotriva ocupatiei sovietice in 1956. In centrul pietei se afla Monumentul Mileniului, proiectat in 1894 de Albert Schickedanz si finalizat 35 de ani mai tarziu. Numeroasele statui au fost realizate de Gyorgy Zala. Coloana Mileniului reprezinta punctul focal al Monumentului Mileniului si are in varful sau o statuie a arhanghelului Gabriel.

In spatele coloanei este o colonada semicirculara cu statui ale oamenilor importanti din istoria Ungariei. Statuile din varful colonadei simbolizeaza Razboiul, Pacea, Cunostinta si Gloria si Munca si Bunastarea. In jurul bazei monumentului se afla un numar de statui ecvestre in onoarea celor sapte sefi de trib care, condusi de Arpad, au cucerit zona numita astazi Ungaria.

Pe partea nordica a pietei se afla Muzeul de Arte Frumoase, un muzeu cu o colectie deosebita de arta europeana, gazduit de o cladire clasica monumentala. Colectia muzeului contine opere ale marilor maestri Rafael, Tizian, El Greco, Goya, Vermeer, Rembrandt, Durer si Rubens. Vizavi de acest muzeu se afla Palatul Artelor (Mucsarnok), un alt templu in stil grecesc care se completeaza frumos cu aspectul muzeului. Mucsarnok este o sala de expozitie folosita in special pentru expozitii temporare.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Budapesta, Ungaria? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piata Eroilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

• Piata Eroilor – Budapesta
Compozitia formata din cele doua colonade care creeaza un sfert de arc de cerc si dintr un stilp central, inalt ca o columna (36 m), a fost consacrata drept monument istoric al Ungariei. Columna centrala culmineaza cu statuia Arhaghelului Gabriel.
Printre stilpi se afla statuile regilor maghiari si a domnitorilor ardeleni si ale altor personalitati luptatoare pentru libertate, iar la poalele coloanei centrale se poate vedea grupul de statui al legendarilor ”Sapte capetenii”, descendentii lui Arpad care au fost conducatorii triburilor maghiare, care au aocupat bazinul muntilor Carpati.
Tot aici se gaseste si monumentul soldatului necunoscut.
Monumentul istoric a fost ridicat cu ocazia aniversarii unui mileniu de existenta al statului maghiar si face parte din Patrimoniul Universal UNESCO.
Piata este inconjurata de o serie de obiective ce constuie puncte de atractie ale capitalei ungare cum ar fi: Muzeul de Arte Frumoase, Gradina Zoologica, Muzeul de Arte Plastice, Városliget (parcul si lacul cu barci), Cetatea Huniazilor, Patinoarul Artificial.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.