Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piata Jiraskovo din Praga, Cehia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Praga, Cehia precum: adresa Piata Jiraskovo, cum ajung la Piata Jiraskovo, program Piata Jiraskovo, preturi Piata Jiraskovo, poze Piata Jiraskovo, localizare pe harta Piata Jiraskovo si alte detalii Piata Jiraskovo.

  • Locatie: Praga, Cehia

Piata Jiraskovo din Praga este piata al carei centru este dominat de parculetul in care se gaseste statuia de bronz a scriitorului Alois Jiráska. Scriitorul a locuit aici din anul 1903, intr-o casa din strada Resslov, colt cu piata, casa care se afla chiar in spatele monumentului si tot aici a murit in decembrie 1930.

Piata este situata pe malul drept al raului Vltava, aproape de podul Jiraskuv. Ocupand un areal de 70 m x 70 m, piata este inconjurata pe trei laturi de case, iar la partea de miazanoapte se termina cu cheiul Masaryk. Ca punct se reper se poate lua cladirea turnului de apa Sitkovska si Galeria de arta Manes, aflate in sudul Insulei Slave. In partea de sud, piata se conecteaza la podul Jiraskuv, printr-o sosea de patru benzi. Piata este importanta pentru faptul ca in vecinatatea ei se afla cladirea avangardista care se cheama Casa care danseaza. Intr-o casa din apropierea acesteia a trait Vaclav Havel, actor si fost presedinte al Republicii Cehe. Intr-o alta casa, din aceeasi vecinatate, au trait scriitorii Eduard Bass si Jan Drda.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Praga, Cehia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piata Jiraskovo?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.