Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piata lui Traian din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Piata lui Traian, cum ajung la Piata lui Traian, program Piata lui Traian, preturi Piata lui Traian, poze Piata lui Traian, localizare pe harta Piata lui Traian si alte detalii Piata lui Traian.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia

Piata lui Traian, acum un complex mare de ruine din Roma, este situata pe Via dei Fori Imperiali, la capatul opus Colosseumului. Cladirile care au supravietuit, construite ca parte integrantă a Forumului lui Traian si amplasate împotriva flancului excavat din Dealul Quirinal, prezintă un model de viata si de arhitectura romana antica.

Considerata a fi cea mai veche piata (mall) din lume, arcadele din Piata lui Traian sunt fostele birouri administrative si biblioteca imparatului Traian. Magazinele si apartamentele au fost construite într-o structura multi-nivel, din caramida, în forma semicirculara si se încheie cu exedre mici acoperite cu cupole. Cladirea a fost o constructie de piatră, cu pana la sase niveluri în unele parti, care este înca admirata ca unul dintre cele mai bune exemple de arhitectura urbana romana. Cateva din etajele cladirii se pot vizita. Aceste oficii au fost conectate ulterior la un depozit mare, in care se stocau marfurile care se vindeau in magazinele din piata. Aceste trei niveluri sunt numite Sala Mare si Corpul Central. Cele trei niveluri inferioare ale pietei, asa-numitele hemicicluri mari si mici, au fost cele folosite pentru activitatile de tranzactionare. Toate varietatile de bunuri si alimente ar putea fi gasite în această piata de legume, fructe, vin, ulei, si alte produse alimentare. Aceste magazine cu ferestre mici si o deschidere mare la strada sunt numite ‘tabernaes’.

Mai mult decât atat, au existat doua sali mari, în partea de jos a pieței, eventual folosite de catre cetatenii romani pentru evenimente publice. Piata lui Traian a fost construita intre anii 100-110 d.Hr. de Apolodor din Damasc, un arhitect care a proiectat si Forumul, si s-au inaugurat în anul 113 d.Hr. În timpul Evului Mediu complexul a fost transformat prin adaugarea de podele, înca vizibile si astazi, si elemente defensive, cum ar fi Torre delle Milizie (turnul de miliție), construit în anul 1200. O manastire, care a fost construita mai tarziu în acest domeniu, a fost demolata la începutul secolului 20, pentru a restabili Pieta lui Traian asa cum a fost ea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piata lui Traian?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.