Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piata Marienplatz din Munchen, Germania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Munchen, Germania precum: adresa Piata Marienplatz, cum ajung la Piata Marienplatz, program Piata Marienplatz, preturi Piata Marienplatz, poze Piata Marienplatz, localizare pe harta Piata Marienplatz si alte detalii Piata Marienplatz.

  • Locatie: Munchen, Bavaria, Germania
  • Adresa: Altstadt
  • Transport - metrou: U3/U6 Marienplatz
  • Program: Glockenspiel: 11:00, 12:00, 17:00 si 21:00

Marienplatz a fost piata centrala din Munchen inca de la fondarea orasului. Vreme de nenumarate secole, pana in 1807, aici era targul local, iar in epoca medievala ea servea ca spatiu de desfasurare a turnirurilor cavaleresti. Cladirile care pot fi admirate astazi dateaza de prin secolele 19 si 20. Cel mai impozant edificiu al pietei este Noua Primarie (Neues Rathaus), o cladire de dimensiuni impresionante, care ocupa intreaga parte de nord.

La est gasim Vechea Primarie (Altes Rathaus), dominata de turnul care a fost reconstruit odata cu trecerea anilor. Gigantul magazin supraetajat din latura de sud reprezinta una dintre cele mai controversate cladiri noi din centrul vechi al Munchen-ului.

Marienplatz, care gazduieste astazi cateva mall-uri maricele si restaurante de mare faima, este centrul vietii culturale si sociale din capitala Bavariei. Aici incep si se sfarsesc procesiunile, aici se organizeaza si evenimentele politice. Intotdeauna plina-ochi de turisti veniti de prin toate colturile pamantului, piata este o adevarata scena unde se intalnim cantareti ambulanti, mimi si acrobati amatori. Sarbatoarea atinge cote culminante duminica, atunci cand piata forfoteste de dansul lui Narren-Lindwurm (Dragonul), precum si cu ocazia festivalurilor din vara si de Advent, cand aici are loc un targ extraordinar de Craciun.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Munchen, Germania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piata Marienplatz?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.