Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piata Quirinale din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Piata Quirinale, cum ajung la Piata Quirinale, program Piata Quirinale, preturi Piata Quirinale, poze Piata Quirinale, localizare pe harta Piata Quirinale si alte detalii Piata Quirinale.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia
  • Transport - metrou: Barbarini

Piazza del Quirinale, una dintre cele mai frumoase piete din Roma, ocupa Colina de Quirinale. Este o piata mare, linistita si aristocratica. Piata este inconjurata de palate (Pallazzo Quirinale, Palazzo Consulta) pe 3 laturi si deschisa pe a 4-a.

Primul palat este fosta resedinta de vara a papilor si acum resedinta oficiala a presedintelui Republicii Italia. Construit in stilul Renasterii tarzii, are fatada uniforma, cu doua randuri de geamuri groase, precedate in partea stanga de o cladire mai joasa din secolul al 18-lea si un bastion circular.

Celalalt palat este acum sediul Curtii Constitutionale si a fost proiectat de Ferdinando Fuga, pe partea de est a pietei. In centrul Piazza del Quirinale se afla Fantana Dioscuri, cu cele doua statui colosale ale lui Castor si Pollux de o parte si de alta a unui obelisc egiptean. Cea de-a treia cladire care flancheaza piata este Palazzo Pallavicini-Rospigliosi, comandat in anul 1603 de catre familia Borghese.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piata Quirinale?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.