Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piata Regelui din Barcelona, Spania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Barcelona, Spania precum: adresa Piata Regelui, cum ajung la Piata Regelui, program Piata Regelui, preturi Piata Regelui, poze Piata Regelui, localizare pe harta Piata Regelui si alte detalii Piata Regelui.

  • Locatie: Barcelona, Catalonia, Spania
  • Transport - metrou: Liceu

Mergand pe Rambla din portul vechi spre Plaza Catanunya, pe partea dreapta, in Cartierul Gotic (Barrio Gotico) se afla Piata Regala (Placa Reial).

Plaza Real este una din cele mai pline de viata piete din Barcelona, loc de lux conceput pentru aristocratia din secolul al XIX lea,de arhitectul Francesc Daniel Molina,in stil neoclasic.Piata a fost inaugurata in anul 1848 in cinstea regelui Ferdinand al VII –lea.

Numele de “Regala” ii mareste frumusetea, eleganta ei fiind data de arcade, fantana din centrul ei, felinare si palmieri. In centrul pietei, incadrata de doua felinare stradale se afla Fantana Celor trei gratii, opera lui Antoni Gaudi. Palmierii care o inconjoara ii dau o nota exotica.

Lucrarile lui Gaudi (fantana si corpurile de iluminat), palmierii, hotelurile, restaurantele, cluburile de noapte si cafenelele in aer liber,care mentin un zumzet si si noapte in piata, te fac sa revii aici din nou.

Duminica dimineata, piata este regatul filatelistilor si numismatilor, cand aici are loc targul acelor care vand timbre si monede.

Sambata noaptea in piata au loc concerte de muzica live.

Cum se ajunge:
Metrou: L3 – statia Liceu
Autobuz: liniile 14, 59 si 91 – statia Liceu


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Barcelona, Spania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piata Regelui?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 3.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Dimancea Madalina

dimancea-madalina

O piata foarte frumoasa! O vei vedea pe dreapta, imediat ce se termina Rambla. Aici au loc des concerte si spectacole de opera.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Bancu Ileana

bancu-ileana

Plaza Real este o piata centala din Barcelona, unde viata culturala si de divertisment este manifesta, unde turistii vin sa admire minunea, amestecati printer localnici si imigranti. Un loc foarte popular din Barcelona, Plaza Real are fatade neoclasice din secolul al XIX lea, este o piata a comertului liber, carti, suveniruri, obiecte de artizanat, timbre si monede etc), aglomerare de baruri, restaurante birturi, trebuie vizitata pentru ca lampadarele fantanii centrale-‘ Fantana celor trei gratii” sunt primele opere cunoscute ale lui Antonio Gaudi.
Ajungi aici, venind dispre Portul Vechi, mergand pe Rambla, pe partea stanga in Barri Gotic, strada Ferran.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.