Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piata San Marco din Venetia, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Venetia, Italia precum: adresa Piata San Marco, cum ajung la Piata San Marco, program Piata San Marco, preturi Piata San Marco, poze Piata San Marco, localizare pe harta Piata San Marco si alte detalii Piata San Marco.

  • Locatie: Venetia, Veneto, Italia
  • Adresa: San Marco Piazza San Marco
  • Transport - barca: 1, 3, 4, 6, 14, 41, 42, 51, 52, 71, 72, 82, N Vallaresso, San Marco, San Zaccaria, Rialto
  • Telefon: tel, info: 041 529 87 11
  • Pret: campanile: €6.00/€3.00
  • Program: campanile: Jul-Sep 09:45-20:00; Apr-Jun 09:30-17:00; Oct-Mar 09:45-16:00

Principala piata din Venetia este plina de istorie si inconjurata de o arhitectura deosebita. Multe din obiectivele turistice din Venetia se afla aici, astfel ca piata este deseori aglomerata de turisti.

Piata San Marco a fost construita in secolul 9 si era o piata mica, presarata cu copaci. Piata a fost amenajata in fata primei bazilici San Marco, care, la acea vreme, era o capela mica ce apartinea Palatului Dogilor. Piata a fost apoi separata de palat printr-un canal mic, Rio Batario. In anul 1174, fiind deja un loc de adunare preferat al venetienilor, piata a fost marita dupa ce canalul si docul alaturat au fost astupate. Piata a devenit pavata cu caramizi intr-un model spic, in anul 1267. In 1735, caramizile au fost inlocuite cu piatra naturala, asezata intr-un model mai complicat, conceput de arhitectul Andrea Tirali. Modelul marca si locatia unde trebuiau sa-si instaleze tarabele comerciantii.

Fiind cea mai mare din oras, Piata San Marco a fost mereu locatia cladirilor guvernamentale importante si a altor facilitati de baza ale Venetiei. Piesa centrala este, bineinteles, Bazilica San Marco, o biserica uimitoare, construita in stilul bizantin venetian, un mix intre stilurile estice si vestice. Supranumita ‘Biserica de Aur’ datorita opulentei sale, aceasta a fost scaunul Patriarhului Venetiei din 1807. Bazilica are o clopotnita separata, Campanile, inalta de 98,6 metri, care este unul din cele mai recunoscute puncte de reper ale orasului.

Cealalta cladire dominanta din piata este Palatul Dogilor, o cladire gotica foarte frumoasa, construita in secolul 15. De asemenea, in piata se mai afla cladirile Procuratie Vecchie, construite in secolul 12, care gazduiau apartamentele si birourile procurorilor; Procuratie Nuovo care oferea mai mult spatiu pentru birouri si care a fost construit in secolul 17; Biblioteca Nationala San Marco; Muzeul de Arheologie si Muzeul Correr.

Intre Palatul Dogilor si Biblioteca se afla Piazzetta San Marco. Aceasta este cunoscuta pentru cele doua coloane care aduc un omagiu pentru doi dintre protectorii Venetiei: San Marco si San Theodoro. Pana pe la mijlocul secolului 18, piazzetta a fost zona in care erau executati criminalii.

Pe langa faptul ca este plina de localnici si turisti, piata mai este plina si de porumbei. Acestia au reprezentat mereu o problema pentru piata si, de curand, a fost votata o lege care interzice hranirea pasarilor. Motivul problemelor este dat de daunele cauzate mozaicurilor delicate de pe Bazilica San Marco si altor cladiri din zona de catre porumbei. Au fost efectuate mai multe incercari de a controla populatia de porumbei, dar fara succes.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Venetia, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piata San Marco?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

• Piata San Marco-Venetia
Piazza San Marco este celebra in lume pentru obiectivele turistice care o marginesc: Bazilica San Marco, Palatul Dogilor (Piateta San Marco), Campanila, Turnul cu ceas, Procuratia, biblioteca Nationala Marciana, Muzeo Correr.
Bazilica San Marco – exemplar superb de arta bizantina. Placata cu mozaicuri aurite atrage ca un magnet turisti din lumea intreaga.
Palatul Dogilor – rezidenta fostilor dogi venetieni, elegant exemplar de arta gotica cu fatade placate cu marmure policromecare dau spre Piateta San Marco si mare. Astazi este un remarcabil muzeu de arta.
Clopotnita San Marco –asezat in piata lateral stanga in fata bazilicii, turnul clopotnitei ofera din inaltimea lui panorama superbe spre piata, oras si laguna.
Celelalte obiective situate in jurul pietei:
Turnul cu ceas – celebru prin marele cadran indica orele, fazele lunii si miscarea soarelui in diversele semne ale zodiacului, reprezentate in aur pe fond de email bleu.
Procuratia – suma a trei cladiri: Procuratie vecchie, Aripa napoleoneana si Procuratie Nuove, unite intre ele unde isi avea sediul si birourile procuratorii din San Marco. Arhitectura se incadreaza in maretia pietei.
Parterul este ocupat de spatii comerciale (cafenele – Caffe Florian si Gran Caffe Quadri, magazine.
Biblioteca Nationala Marciana – cladire renascentista, care adaposteste colectii de manuscrise clasice din intreaga lume, care au apartinut diferitelor manastiri.
Piateta San Marco – aici coloanele lui Marco si Teodor, patronii Venetiei. Aceasta poarta pe ele simboluri celebre ca leul inaripat al sf.Marcu si statuia sf. Teodor. Este un spatiu aerisit cu larga deschidere catre mare si Canal Grande.
Muzeul Correr – unul dintre muzeele municipalitatii venetiene, care adaposteste marturii despre Venetia (colectii de arta, de obiecte, documente, sectie de arhiologie).

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.