Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piata Santa Maria Novella din Florenta, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Florenta, Italia precum: adresa Piata Santa Maria Novella, cum ajung la Piata Santa Maria Novella, program Piata Santa Maria Novella, preturi Piata Santa Maria Novella, poze Piata Santa Maria Novella, localizare pe harta Piata Santa Maria Novella si alte detalii Piata Santa Maria Novella.

  • Locatie: Florenta, Toscana, Italia
  • Adresa: Santa Maria Novella
  • Transport - autobuz: 1, 7, 10, 11, 14, 17, 22, 23, 36, 37 & A

In aceasta piata importanta din Florenta, se ajunge din centrul orasului, urmand Via Roma, Via Cerretani, Piazza Santa Maria Novella sau direct de la gara Maria Novella (gara este si statie terminus pentru o serie de linii de autobuz).

Inceputa in anul 1287, pe cheltuiala municipalitatii (s-au demolat locuintele din zona), piata avea sa fie finalizata in anul 1325. Multitudinea credinciosilor care vin in pelerinaj la bazilica Santa Maria Novella a facut necesara extinderea pietei de-a lungul anilor. Piata este delimitata la vest de fatada bazilicii Santa Maria Novella, care se continua pe partea ei stanga cu Hotelul Minerva, de o serie de palate din secolele XVI-XVII, la est, pe partea sudica a pietei se afla Spitalului San Paolo cu a sa frumoasa loggia (astazi Muzeul Fotografiei si Scoala Leopoldina), fondat in secolul XII si farmacia calugarilor franciscani.

In piata se gasesc doua obeliscuri din marmura policroma cu broaste testoase la baza si crini auriti in varf, operele lui Giambologna. Recent, in piata s-a construit o fantana din marmura. Inca din Evul Mediu piata a gazduit spectacole, turnee si serbari. Piata este cunoscuta pentru cursa auto "Palio dei Cocchi”, initiata de Cosimo I (1519-1574), Duce de Florenta care a domnit ca Mare Duce de Toscana. In timpul cursei se foloseau ca puncte de start si de finis cele doua obeliscuri cu testoase.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Florenta, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piata Santa Maria Novella?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.