Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piata Santissima Annunziata din Florenta, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Florenta, Italia precum: adresa Piata Santissima Annunziata, cum ajung la Piata Santissima Annunziata, program Piata Santissima Annunziata, preturi Piata Santissima Annunziata, poze Piata Santissima Annunziata, localizare pe harta Piata Santissima Annunziata si alte detalii Piata Santissima Annunziata.

  • Locatie: Florenta, Toscana, Italia

Piazza della Santissima Annunziata este o piata pietonala din Florenta. Piata este delimitata pe trei laturi de arcade. In centrul sau piata are porticul bisericii Santissima Annunziata, de la care si-a luat numele. In centrul pietei se afla statuia ecvestra a lui Ferdinando I de Medici, executata in bronz. Statuia a fost executata de Giambologna, un sculptor flamand care s-a mutat in Italia, in anul 1550, unde a devenit cunoscut pentru sculpturile sale in stil manierist. Dupa ce Giambologna a murit in anul 1608, sculptura a fost completata de elevul sau Pietro Tacca. Acesta din urma este autorul celor doua fantani din piata, decorate cu figuri de creaturi mitice grotesti.

In partea de est a pietei se afla orfelinatul Spedale degli Innocenti (cladirea cu arcade), astazi un mic muzeu. In piata se afla palatele: Palazzo due fontane (Palatul celor doua fantani), Palazzo Budini, Loggiato dei serviti veduta (inca o cladire cu arcade). Alte doua cladiri care se gasesc in piata sunt Muzeul de Arheologie si Oratoriul San Francesco Poverino.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Florenta, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piata Santissima Annunziata?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.