Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piata Sf Marcu din Zagreb, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Zagreb, Croatia precum: adresa Piata Sf Marcu, cum ajung la Piata Sf Marcu, program Piata Sf Marcu, preturi Piata Sf Marcu, poze Piata Sf Marcu, localizare pe harta Piata Sf Marcu si alte detalii Piata Sf Marcu.

  • Locatie: Zagreb, Croatia

Piata Sf Marcu din Zagreb este o piata din Gradec, cartier din Orasul Vechi de Sus. In centrul pietei este situata Biserica Sf Marcu, in partea stanga se afla Parlamentul Croat iar pe partea dreapta se afla Primaria Veche. Biserica catolica din secolul al 13-lea Sf Marcu este una dintre cele mai emblematice cladiri din Zagreb. Primaria veche, sediul administratiei orasului Zagreb in Evul Mediu, se afla in piata pe coltul strazii Chiril si Metodiu. Cladirea a cunoscut mai multe reconstructii si renovari de-a lungul timpului iar azi este folosita ca sala de sedinte a Consiliului local Zagreb. Palatul Guvernului este fostul palat al banilor croati, care a fost resedinta guvernatorilor (1809-1918) si palat prezidential. Imobilul este compus din doua vile in stil baroc, arhive si alte birouri guvernamentale. Piata este locul instalarilor presedintilor Croatiei. Franjo Tuđman a depus juramantul in calitate de presedinte al Republicii in anii 1992 si 1997, Stjepan Mesic in anii 2000 si 2005 si Ivo Josipovic in anul 2010. In anul 2006, piata a fost renovata.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Zagreb, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piata Sf Marcu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.