Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piata Spaniei din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Piata Spaniei, cum ajung la Piata Spaniei, program Piata Spaniei, preturi Piata Spaniei, poze Piata Spaniei, localizare pe harta Piata Spaniei si alte detalii Piata Spaniei.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia

Piata Spaniei si Treptele Spaniole

Piazza di Spagna din Roma, piata mare cu forma neregulata numita dupa Ambasada Spaniei de pe langa Sfantul Scaun, care a fost stabilita aici in secolul 17, este una din cele mai tipice piete ale Romei si o atractie speciala pentru fiecare vizitator.

Prima caracteristica ce atrage privirile turistilor este reprezentata de Scalinata della Trinità dei Monti sau Treptele Spaniole, construite de Francesco de Sanctis intre anii 1723-1725 intr-un model ametitor de trepte, ba mai late, ba mai inguste, ba orientate spre stanga, ba spre dreapta si cu o terasa situata la jumatatea urcusului pe care sa va odihniti si de unde sa admirati privelistea. Scarile au fost platite de ambasadorul francez Gueffier – asa se explica frumoasele fleurs-de-lis prezente din loc in loc.

In varful treptelor se gaseste biserica franceza Trinita dei Monti, inceputa de Ludovic al XII-lea in anul 1502 si sfintita de Papa Sixtus al V-lea in 1585. Aceasta a fost restaurata dupa ocupatia Romei de Napoleon. Interiorul inca pastreaza cateva din arcadele gotice originale si contine Inmormantarea de Daniele da Volterra, un elev al lui Michelangelo.

Fantana de la baza Treptelor Spaniole, sub forma unei barci, este cunoscuta sub numele de Barcaccia. Se spune ca Pietro Bernini, tatal lui Gian Lorenzo, cel care a creat fantana intre anii 1627-1629, a avut ideea atunci cand raul Tibru a iesit din matca blocand o barca in piata.

Din Piata Spaniei din Roma porneste strada Via Condotti care duce catre sud-vest, spre Corso. Aceasta este cea mai eleganta strada de shopping din Roma, pe care se afla faimoasa Caffe Greco, frecventata de artisti, scriitori si muzicieni. Printre patronii acestei locatii s-au numarat Goethe, Gogol, Schopenhauer, Mendelssohn, Berlioz, Wagner sau Liszt.

Artera Via Dei Babuino leaga Piazza di Spagna de Piazza del Popolo si este o strada aglomerata cu multe galerii de arta si magazine de antichitati. Paralela cu ea, sub pantele Pincio, este Via Margutta, loc frecventat de artisti si intelectuali.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piata Spaniei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

• Piata Spania-Roma
In aceasta piata in forma de clepsidra, se afla Ambasada Spaniei, instalata aici in secolul al XVII lea. Aceasta piata este celebra in lumea intreaga. In luna mai scarile sunt imbracate in azalee. Romanii si turistii se plimba si isi dau intalnire pe scarile care duc la Trinita del Monti. Aceasta gratioasa scara, este cel mai iubit monument roccoco din Roma, construita pentru a duce la statuia regelui Ludovic al XIV lea care se afla in apropierea bisericii, de catre arhitectul Francesco de Sanctis. In mijlocul pietei troneaza fantana Barccacia (in forma de barca), opera arhitectului Bernini, din anul 1629. Insetat, te poti opri si racori cu apa din fantana. Fantanda reda imagina unuei barci naufragiate in bazinul de apa. In fata bisericii franceze Trinita del Monti se afla obeliscul construit in anul 1789. Cu vedere spre scarile din Piata Spania, la numarul 26 se afla casa in care si a trait ultimii ani ai vietii sale, poetul engez John Keats. Un muzeu expune amintirile acestui autor romantic si ale contemporanilor sai, Shelly si Byron.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 8 ani

Bancu Ileana

bancu-ileana

Biserica Trinita dei Monti
Am vizitat Piata Spania si Biserica pe 8 august 2009 .
Biserica franceza, Trinita dei Monti se afla in Roma in campul lui Marte, pe colina dintre dealul Quirinal si dealul Pincio, cu vedere spre treptele din Piata Spania.
In secolul al XVII lea sau construit celebrele trepte care duc din piata la biserica si la statuia lui Ludovic al XIV lea care se afla langa biserica,parca element de concordie intre spanioli si francezi care isi disputau partea respectiva de teren.
Biserica in stil gotic a fost construita in doua etape. Cea mai veche parte a fost construita intre anii 1502-1519, care a fost nuami o capela, cu bolti ogivale,este marcata cu porti din bronz. In secolul al XIX lea, a fost adaugat naosul gotic cu bolta si fatada renascentista care prezinta doua turnuri simetrice.Aceste a sunt opera lui Giacomo della Porta si Maderno Carlo.Papa Sixtus al V-lea a sfintit aceasta biserica in anul 1585. In una dintre capele,pictorul manierist Volterra a pictat fresce celebre in anul 1541.
Alte capele sunt decorate cu scene biblice, operele lui Perin del Verga, Taddeo si Federico Zuccari, Giovanni Battista Naldini . Biserica are un turn cu clopotnita si ceas cu cadran solar. Manastirea atasata bisericii adaposteste Galeria Perspectiva, opera lui Andrea Pozzo. In jurul acestei manastiri francezii mai detineau un teren, unde Carol al VIII lea, avea sa construiasca in anul 1495 capela pentru calugarii franciscani din manastirecapela care constituie nucleul bisericii Tinita dei Monti.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.