Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piata Unificarii Italiei din Florenta, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Florenta, Italia precum: adresa Piata Unificarii Italiei, cum ajung la Piata Unificarii Italiei, program Piata Unificarii Italiei, preturi Piata Unificarii Italiei, poze Piata Unificarii Italiei, localizare pe harta Piata Unificarii Italiei si alte detalii Piata Unificarii Italiei.

  • Locatie: Florenta, Toscana, Italia

Piata Unificarii Italiei este o piata din Florenta foarte aproape de Piata Garii Maria Novella cu care imparte rolul de statie terminus pentru principalele linii de autobuz. Piata Unificarii Italiei se afla pe partea de miazanoapte a bisericii Santa Maria Novella, numita candva Piata Veche.

Piata poarta aceasta denumire din anul 1882 si a fost menita sa celebreze unitatea politica realizata de proviciile din Peninsula Italica, care a avut loc in deceniul anterior. Cu aceast prilej, a fost inaugurat in centrul pietei un obelisc dedicat celor cazuti in razboaiele pentru independenta Italiei, opera executata de Giovanni Pini. Pe baza monumentului sunt aplicate placi cu inscriptii comemorative din marmura alba. Obeliscul are baza patrata cu latura de 5,45 metri. Inaltimea sa este de 15 metri. Pe partile componente din piatra sunt montate placi din bronz, coroane, ghirlande si un vultur, tot din bronz. Asa cum arata piata azi este rezultatul sistematizarii urbane din prima jumatate a secolului al XX lea.

Doua mari hoteluri, “Grand Hotel Majestic“ si ”Grand Hotel Baglioni“ marginesc piata alaturi de fatada grandioasa a Palatului Cerretani, care a apartinut pana in anul 1955 lui Baglioni. Sala mare a palatului si curtea interioara sunt decorate cu fresce Sicento din secolul al XVII lea. Astazi palatul gazduieste expozitii si alte evenimente, aflandu-se in proprietatea regiunii Toscana.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Florenta, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piata Unificarii Italiei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.