Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piata Veche din Koln, Germania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Koln, Germania precum: adresa Piata Veche, cum ajung la Piata Veche, program Piata Veche, preturi Piata Veche, poze Piata Veche, localizare pe harta Piata Veche si alte detalii Piata Veche.

  • Locatie: Koln, Rinul de Nord - Westfalia, Germania

Piata Veche (Alter Markt) este o piata istorica situata langa Primaria din Koln. Piata este populara pentru numeroasele sale cafenele cu terase in aer liber. Carnavalul de la Koln are punctul de plecare din aceasta piata.

In timpul epocii romane aici era situat un port, pe un afluent al raului Rin. De-a lungul timpului portul a fost colmatat, iar in secolul 10, afluentul a fost complet acoperit si zona a devenit piata centrala din Koln. Initial, Alter Markt era conectata cu piata Heumarkt si, pana in secolul 13, formau o piata lunga. In Evul Mediu, piata a fost si locul unor executii publice.

Desi putine piete din Koln au aerul istoric al Pietei Vechi, aici exista doar doua case istorice autentice: ‘zur Bretzel’ si ‘zu Dorn’, ambele situate pe partea estica a pietei. Casele au fost construite in secolul 16, in stilul renascentist. Partea vestica este dominata de frumosul turn al primariei.

In mijlocul Pietei Vechi din Koln se afla Jan-von-Werth-Brunnen, o fantana ridicata in anul 1884, in onoarea lui Jan von Werth, un general de succes din timpul Razboiului de Treizeci de Ani. Fantana, construita de sculptorul german Wilhelm Albermann, il arata pe general pe un piedestal inalt. La baza piedestalului se afla statuile alegorice Kölner Bauer si Kölner Jungfrau, care reprezinta curajul si puritatea.

Basoreliefurile descriu povestea lui Jan von Werth si Griet, fata de care se indragostise. Griet l-a respins pe Jan, un baiat simplu de la tara, deoarece nu era bogat. Abatut, Jan s-a inrolat in armata, unde a reusit sa ajunga la gradul de general. Dupa ani de zile, s-a insurat cu o nobila doamna. Cand Jan a ajuns inapoi in Koln, triumfator, in fruntea cavaleriei sale, el a vazut-o pe Griet, care era plina de remuscari, tot nemaritata, fiindca niciun barbat bogat nu o ceruse de nevasta. Batrana si ridata, ea a rostit cuvintele ‘Oh Jan, daca as fi stiut…’. Exista si o morala in aceasta poveste!


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Koln, Germania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piata Veche?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.