Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piazza della Calza din Florenta, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Florenta, Italia precum: adresa Piazza della Calza, cum ajung la Piazza della Calza, program Piazza della Calza, preturi Piazza della Calza, poze Piazza della Calza, localizare pe harta Piazza della Calza si alte detalii Piazza della Calza.

  • Locatie: Florenta, Toscana, Italia

Piazza della Calza este o piata situata in spatele Porta Romana, in partea interioara a zidurilor din Florenta, la intersectia Via dei Serragli cu Via Romana. Piata a luat numele de la ordinul religios Confreria di Fratelli della Calza (fratii ciorap), care purtau o mantie gri cu gluga lunga pentru a arata ca un ciorap.

In piata exista o biserica a acestui ordin, numita San Giusto della Calza, construita in anul 1362. O cladire din piata, care a apartinut candva Paulinei Bonaparte, poarta pe fronton o fresca executata de Mario Romo, in care sunt portretizati florentinii celebri, cunoscuti in intreaga lume, ca: Dante, Giotto, Masaccio, Paolo Uccello, Leonardo, Michelangelo, Giovanni Dalle Bande Nere, Girolamo Savonarola, Campedelli, Papini, Fluffy, La Pira, Gamberini sau Rosai.

In centrul pietii se afla o statuie de marmura a lui Michelangelo Pistoletto intitulata ‘Dietrofront’, executata intre anii 1981-1984. Aceasta se compune din doua figuri feminine de mari dimensiuni (aproximativ sase metri inaltime): cea verticala este indreptata spre via Senese, ce duce la Via Cassia si apoi la Roma; cealalta (aproximativ trei metri), este plasata pe capul primei, si se uita spre via Romana, catre interiorul zidurilor orasului Florenta.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Florenta, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piazza della Calza?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.