Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piazza della Repubblica din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Piazza della Repubblica, cum ajung la Piazza della Repubblica, program Piazza della Repubblica, preturi Piazza della Repubblica, poze Piazza della Repubblica, localizare pe harta Piazza della Repubblica si alte detalii Piazza della Repubblica.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia
  • Transport - metrou: Repubblica

Pentru cine ajunge cu trenul in Roma in gara Termini, prima priveliste pe care o admira este Piazza della Repubblica, situata in varful colinei Viminale, avand ca vecinatati Teatro dell’Opera si Basilica Santa Maria degli Angeli e dei Martiri, care ocupa tepidariumul Termelor lui Diocletian, fostele bai imperiale romane.

Piata este faimoasa si pentru palatele sale neoclasice cu arcade (porticuri), proiectate de Gaetano Koch, la sfarsitul secolului al XIX lea. Din aceasta piata incepe Via Nazionale, care duce in Piazza Venezia. In mijlocul pietei semicirculare se afla Fantana Naiadelor (Nimfelor).

In anul 1870, aici, in centrul pietei, Papa Pius al IX lea, a comandat o fantana care avea sa fie alimentata din apeductul Aqua Marcia. Monumentul a fost finalizat in anul 1888 si era strajuit de patru lei cretani, realizati de Alessandro Guerrieri.

Scuptorul sicilian, Mario Rutelli, are sa inlocuiasca leii lui Guerrieri, in anul 1901, cu statui din bronz, sub forma literei L, reprezentand nimfele apelor (naiade): Nimfa Lacurilor, care detine o lebada, Nimfa Raurilor, care este intinsa pe un monstru al raurilor, Nimfa Oceanelor, care este urcata pe un cal de mare si Nimfa Apelor Subterane, care se sprijina pe un dragon misterios. In centru fantanii se va adauga in anul 1912 grupul Glaucus. Acesta este reprezentat de o caracatita, un delfin si trei tritoni. Grupul statuar este inalt de 5 metri, si simbolizeaza triumful umanitatii asupra fortelor naturii. Acesta a inlocuit o statuie care nu a placut celor care
au comandat-o, si care a fost mutata intr un alt loc din Roma.

Transport

  • Metrou: linia A – statia Repubblica/Teatro dell’Opera.
  • Termini este gara centrala (metrou, tren, autobuz si autobuz turistic), si in care se pot schimba liniile de metrou.

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piazza della Repubblica?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.