Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piazza Flavio Gioia din Amalfi, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Amalfi, Italia precum: adresa Piazza Flavio Gioia, cum ajung la Piazza Flavio Gioia, program Piazza Flavio Gioia, preturi Piazza Flavio Gioia, poze Piazza Flavio Gioia, localizare pe harta Piazza Flavio Gioia si alte detalii Piazza Flavio Gioia.

  • Locatie: Amalfi, Coasta Amalfi, Italia

Piazza Flavio Gioia din Amalfi este considerata poarta de intrare in oras, deoarece este prima pe care o intalnesc turistii care vin in oras. Piata se afla la o scurta distanta de inima centrului istoric din Piazza Duomo.

In centrul pietei se gaseste monumentul amalfitanului care a inventat busola, in secolul al 16-lea, instrument de navigare pe mare. Statuia este opera lui Alfonso Balzico si este datata 1892. Piata se afla la cativa pasi de port si este locul in care se afla autogara care face legatura cu restul Italiei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Amalfi, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piazza Flavio Gioia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Sosind în Amalfi cu mașina sau cu barca, Piazza Flavio Gioia este prima piață pe care o veți întâlni. În centru se află o statuie a lui Flavio Gioia, despre care se crede că a inventat busola pentru utilizarea maritimă. Indiferent dacă istoria este sau nu corectă din punct de vedere istoric, este discutabil, dar ceea ce este sigur este că marinarii din Amalfi au făcut pași importanți în utilizarea busolei magnetice pentru navigație în Evul Mediu. Statuia lui Flavio Gioia datează din 1892 și este opera lui Alfonso Balzico, sculptor din Cava de Tirreni din apropiere de Salerno.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 2 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.