Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pietrele Scrise din Patarlagele, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Patarlagele, Romania precum: adresa Pietrele Scrise, cum ajung la Pietrele Scrise, program Pietrele Scrise, preturi Pietrele Scrise, poze Pietrele Scrise, localizare pe harta Pietrele Scrise si alte detalii Pietrele Scrise.

  • Locatie: Patarlagele, Buzau, Romania

Intre Patarlagele si Colti exista un tinut pustiu, numit dealul Burdusoaia. Pe aici, toate varfurile ascutite se cheama Turtudui.

Pe culmea Broscarului a fost descoperita recent o piatra plina de semne, ce reprezinta o relicva istorica ce ascunde, cu siguranta, un mister. Pentru a ajunge la aceasta se urca pe o scurtatura printre paduri – drum greu, abrupt, desupra satului Lupoaia.

Piatra e mare, avand de zeci de semne care nu au putut fi descifrate nici de reprezentantii muzeelor din Buzau si Iasi. A fost descoperita prin 1997, intr-un noiembrie rece la o vanatoare de mistreti, pe dealul Broscarului.

Piatra are doua linii lungi, paralele ce nu puteau fi facute de natura. O alta piatrã alaturata, acoperita in multe locuri cu pamant si muschi are sapate niste stele.

Broscarul nu e o culme ascutita, cum sunt toate varfurile care il inconjoara, ci un platou, parca netezit de mana omului. Acolo e piatra. O bucata de stanca masiva. Semnele de pe aceasta sunt haotice. Nici o ordine: nici verticala, nici orizontala, nici serpuita, nici circulara, doar semne aruncate peste tot.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Patarlagele, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pietrele Scrise?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.