Vizualizezi pagina obiectivului turistic Piramida Transamerica din San Francisco, Statele Unite ale Americii. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la San Francisco, Statele Unite ale Americii precum: adresa Piramida Transamerica, cum ajung la Piramida Transamerica, program Piramida Transamerica, preturi Piramida Transamerica, poze Piramida Transamerica, localizare pe harta Piramida Transamerica si alte detalii Piramida Transamerica.

  • Locatie: San Francisco, California, Statele Unite ale Americii

Imediat dupa ce Piramida Transamerica a fost construita in anul 1972, silueta unica a cladirii a devenit un punct de reper emblematic al orasului San Francisco. Dar, inainte de finalizarea sa, multi oameni s-au opus construirii turnului.

Atunci cand planurile pentru noul sediul al companiei Transamerica au fost deazvaluite, in 1969, multi cetateni din San Francisco s-au opus construirii cladirii de birouri. Acestia sustineau ca turnul futuristic in forma de piramida nu se va integra in orasul San Francisco, care este mai bine cunoscut pentru casele victoriene de lemn decat pentru cladirile zgarie-nori.

Potrivit arhitectului, William L. Pereira, piramida este forma ideala pentru zgarie-nori, oferind avantajul practic de a permite mai mult aer si lumina pe strazile adiacente. Cladirea avea sa fie o sculptura arhitecturala, spunea acesta. In cele din urma, a avut dreptate; nu numai ca are aspectul unui monument modern sculptat, dar pare ca este facuta special pentru peisajul din San Francisco.

Din punct de vedere economic, o piramida nu este o structura eficienta, in materie de suprafata. Etajele superioare sunt foarte mici si din moment ce este necesar un spatiu minim pentru lifturi, scari de urgente, etc, procentajul de spatiu folositor este foarte scazut. Acesta este motivul principal pentru care astfel de cladiri sunt rare. Cu toate acestea, forma de piramida a fost folosita pentru ca arhitectul sa poata trece de toate legile in materie de constructii, care impuneau un anumit raport intre suprafata cladirii si inaltimea sa. Datorita acestei forme, turnul a putut fi construit mult mai inalt decat daca ar fi avut un design conventional.

Piramida Tranasmerica a fost finalizata in anul 1972 si, avand o inaltime de 260 de metri, este cea mai inalta cladire din San Francisco. Contine 48 de etaje si o turla de 64 de metri in varful sau, acoperita cu panouri de aluminiu. Culoare alba stralucitoare se datoareaza stratului de cuart pisat care acopera cladirea.

Adresa

  • 600 Montgomery Street

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in San Francisco, Statele Unite ale Americii? Doresti sa te cazezi in apropiere de Piramida Transamerica?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.