Vizualizezi pagina obiectivului turistic Planetariul si Observatorul Astronomic din Baia Mare, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baia Mare, Romania precum: adresa Planetariul si Observatorul Astronomic, cum ajung la Planetariul si Observatorul Astronomic, program Planetariul si Observatorul Astronomic, preturi Planetariul si Observatorul Astronomic, poze Planetariul si Observatorul Astronomic, localizare pe harta Planetariul si Observatorul Astronomic si alte detalii Planetariul si Observatorul Astronomic.

  • Locatie: Baia Mare, Maramures, Romania

Planetariul si Observatorul Astronomic Baia Mare este situat aproape de centrul istoric al municipiului, pe Strada George Cosbuc, nr.16.

Se intinde pe o suprafata de 315 mp si a trecut printr-un proces de renovare incepand cu anul 2007. In cadrul sau se afla domul planetariului cu proiectorul (cupola cu diametrul de 8 m si o capacitate de 100 de locuri), observatorul astronomic cu un hol circular in jurul salii observatorului, Holul Observator si Holul Planetariu, sala de conferinte si spectacole (capacitate 100 locuri).

Are posibilitatea simularii unui cer stralucitor cu peste 5.000 de stele, proiectate in interiorul cupolei. Sunt utilizate proiectoare speciale pentru Soare, Luna (cu fazele sale), planete, Calea Lactee si alte corpuri ceresti in pozitia lor exacta.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baia Mare, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Planetariul si Observatorul Astronomic?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Planetariul din Baia Mare a fost deschis la 1 iulie 1969, fiind primului Planetariu din România. În anul 1970 s a inaugurat clădirea Observatorului Astronomic. Planetariul a fost dotat cu un aparat de proiectie ZKP – 1, (Carl – Zeiss Jena), un telescop şi două lunete.Institutia este deschisa zilnic pentru publicul care vor să cunoască universul astral. Zilnic aici se proiecteaza spectacole cu cerul înstelat, unde se pot cunoaşte şi admira constelaţiile. Aici poti capata informaţii despre sistemul planetar si fenomenele cereşti luand cunostinta si despre mijloacele tehnice destinate studierii atmosferei terestre şi spaţiului cosmic.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 6 ani

romeo j

romeo-j

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Floris
Baia Mare, Maramures

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Floris

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.