Vizualizezi pagina obiectivului turistic Planul inclinat (Siclaul) din Covasna, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Covasna, Romania precum: adresa Planul inclinat (Siclaul), cum ajung la Planul inclinat (Siclaul), program Planul inclinat (Siclaul), preturi Planul inclinat (Siclaul), poze Planul inclinat (Siclaul), localizare pe harta Planul inclinat (Siclaul) si alte detalii Planul inclinat (Siclaul).

  • Locatie: Covasna, Covasna, Romania

Planul inclinat sau “Siclaul”, cum il numesc localnicii, reprezinta un obiectiv important al Vaii Zanelor din localitatea Covasna. Este un monument unic al istoriei industriale, reprezentand o instalatie de exploatare forestiera ce foloseste forta gravitationala pentru locomotive.

David Horn a fost cel care a inceput constructia lui in anul 1886, aceasta fiind finalizata de catre baronul Groedel. Partile componente ale Planului Inclinat au fost comandate in Viena, avand o lungime de 1.236 m, iar diferenta de nivel intre cele 2 statii era de 327 m.

Principul de functionare se bazeaza pe forta gravitationala, astfel ca cele doua platforme erau legate cu un cablu, cablul fiind prins in partea superioara a Planului Inclinat de niste roti imense, astfel ca in partea de sus pe platforma se aseza un vagon incarcat cu lemne, iar pe platforma de jos se aseza un vagon gol. Datorita fortei de gravitatie, vagonul incarcat cobora si il tragea in sus pe cel gol.

La mijlocul planului se afla o bifurcatie a sinelor, unde platformele se evitau, iar sus in capat era cabina de comanda si de franare, franarea fiind dirijata din aceasta statie.

In prezent constructia nu este functionala.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Covasna, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Planul inclinat (Siclaul)?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.