Vizualizezi pagina obiectivului turistic Plaza de Cibeles din Madrid, Spania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Madrid, Spania precum: adresa Plaza de Cibeles, cum ajung la Plaza de Cibeles, program Plaza de Cibeles, preturi Plaza de Cibeles, poze Plaza de Cibeles, localizare pe harta Plaza de Cibeles si alte detalii Plaza de Cibeles.

  • Locatie: Madrid, Spania
  • Adresa: Plaza de la Cibeles
  • Transport - metrou: Banco de España

Piata Cibeles din Madrid se afla la intersectia strazilor Alcala (care traverseaza orasul de la vest la est), Paseo de Recoletos (care merge spre nord pentru a se uni cu Paseo de la Castellana) si Paseo del Prado (care duce spre sud, catre Fantana lui Neptun). Acest loc, unul din cele mai simbolice din capitala, este situat la granita districtelor Centro, Retiro si Salamanca.

In centrul pietei intalnim celebra fantana Cibeles, sculptata in anul 1782, dupa un proiect al lui Ventura Rodriguez. Fantana reprezinta un complex neo-clasic de sculptura in marmura ce a devenit un adevarat simbol al orasului Madrid. Aceasta o infatiseaza pe zeita, asezata pe un car tras de doi lei si a fost construita in timpul domniei lui Carol al III-lea. Fantana Cibeles a fost adoptata de catre clubul de fotbal Real Madrid, ai carui fani o folosesc ca loc de intalnire pentru sarbatorirea victoriilor echipei.

Fiecare din cele patru colturi ale pietei este dominat de cladiri emblematice, construite intre sfarsitul secolului 18 si inceputul secolului 20. Cea mai importanta cladire din Piata Cibeles este Palatul Cibeles (fostul Palat al Comunicatiilor). Acest punct de reper, asemanator cu o catedrala, a fost construit in anul 1909 de catre Antonio Palacios. In 2007 cladirea emblematica a devenit sediul Primariei din Madrid.

Fata in fata cu Palatul Cibeles se afla Palatul Buenavista, construit in 1777 de catre Ducesa de Alba dupa proiectul lui Pedro de Arnal si inconjurat de o gradina in stil francez creata de Ventura Rodriguez. Coroana a fost proprietarul cladirii dupa moartea Ducesei de Alba, iar in 1939 a fost cedata armatei spaniole pentru a-si stabili sediul aici. Vizavi de sediul Armatei Spaniole se afla Cladirea Bancii Spaniei a carei constructie a durat intre anii 1882 si 1891 si care se numea anterior Palatul Ducelui si Ducesei de Bejar. Fata in fata cu Banca Spaniei se afla Palatul Linares, un palat baroc construit in anul 1873 de catre un bancher bogat, Jose de Murga.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Madrid, Spania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Plaza de Cibeles?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Piata Cibeles-Madrid,Spania

Piata Cibeles este una dintre cele mai frumoase piete ale Madridului,prezidata de fintina care o reprezinta pe zeita Pamintului ,Cibeles,asezata pe un tron intr un car tras de doi lei.Proiectul a fost incredintat intre anii 1777si1782 arhitectilor Ventura Rodriguez,Roberto Michel si Francisco Gutierez care au fost sculptorii leilor si ai statuii feminine.Este unul dinre cele mai frmoase colturi din Madrid,cu perspective catre strazile si promenadele care incep de aici :Calle de Alcala, Paseo de Recoletos si Paseo del Prado.

Nobletea cladirilor care inconjoara piata si calitatea lor urbana prin ceea ce ele reprezinta fac ca locul sa fie reprezentativ pentru capitala spaniola. Deasemeni piata este locul de intilnirea al suporterilor echipei de fotbal Real Madrid.

Banca Nationala a Spaniei

Banca Nationala a Spaniei a fost creata de Echegaray in 1874 ,singura abilitata sa emita moneda.Eduardo Adaro si Severiano Sainz de Lastra au fost autorii proiectului dupa care s a realizat intre anii1884 si1891 avind un stil inspirat din palatele italiene si franceze.Ea contine o importanta colectie de picturi,dintre care cele mai multe de Goya si pentru a le vedea este nevoie de rezervare anticipata.

Palatul Comunicatiilor

Palatul Comunicatiilor care a aadapostit sediul Postei din Madrid a fost construit in 1904 de Antonio Palacios.Enorma fatada este construita in stil monumental dar interiolul intruneste foarte bine calitatile unui loc de munca.Din 2007 gazduieste sediul Primariei din Madrid,pina atunci a fost sediul Muzeului Postei si Telecomunicatiilor.

Palacio de Linares.

Palacio de Linares este unul din cele mai bune exemple de arhitectura ale palatelor din secolul al XIX lea,cu o frumoasa fatada in stil neo-baroc .Este una din realizarile lui Carlos Colubi,care a construit palatul la dorintele unui om de afaceri care s aimbogatit in America Latina(Lumea Noua)Astazi este proprietatea Primariei din Madrid si gazduieste Casa Americii Latine-centru cultural si galerie de arta cu colectii expuse din artistii Americii Latine.

Palatul Buenavista

Palatul Buenavista este sediul actual al Cartieriului Genaral al Armatei,a fost construit la sfirsitul secolului al XVIII lea de catre Juan Pedro Arnal,fiind rezidenta Caytanei de Alba ,ducesa imortalizata in lucrarile lui de catre Goya,care a murit inainte de finalizarea lucrarilor.Coproprietar cu ducesa a fost Manuel Godoy,primul ministru al lui Carlos al IV lea,print de Paix.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.