Vizualizezi pagina obiectivului turistic Plaza de Espana din Madrid, Spania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Madrid, Spania precum: adresa Plaza de Espana, cum ajung la Plaza de Espana, program Plaza de Espana, preturi Plaza de Espana, poze Plaza de Espana, localizare pe harta Plaza de Espana si alte detalii Plaza de Espana.

  • Locatie: Madrid, Spania

Plaza de Espana din Madrid se afla la intersectia dintre Madridul vechi si cel nou, unde cartierele Habsburg si Bourbon, Plaza de Oriente, Palatul Regal si Plaza Mayor se intalnesc cu Gran Via anilor 1930 si cladirile turn din anii 1950. Una din cele mai aglomerate intersectii din Madrid, precum si o promenada favorita a localnicilor, Piata Spaniei se situeaza intr-o zona care coboara spre Manzanares, undeva intre terenul inalt ocupat de Palatul Regal si Montana del Principe Pio.

In secolele 18 si 19, piata era ocupata de un numar de baraci militare, din cauza situarii sale in imediata apropiere a palatului. Dar, continua extindere a Madridului catre nord-vest a condus la dezvoltarea pietei in scopuri civile. La sfarsitul secolului 19 si inceputul secolului 20, constructia sediului Royal Compagnie Asturienne des Mines pe coltul strazii Calle Bailen si cladirii moderniste situata pe colt cu strada Calle Ferraz i-a oferit un aspect mai contemporan si industrial; iar in anii ulteriori caracterul sau modern a fost intarit de cladiri noi precum Directoratul General al Sanatatii (1929) pe colt cu Calle Martín de los Heros, blocul de apartamente (1929) de la capatul strazii Gran Via si cladirile turn din anii 1950 – Edificio de Espana (1948), inalt de 107 metri, avand 26 de etaje, cafenea si o piscina situata la inaltimea de 96 de metri si Torre de Madrid (1957), o cladire emblematica pentru piata si pentru Madrid. In centrul pietei se afla Monumentul Cervantes (1928), cu statui din bronz ale lui Don Quijote si Sancho Panza. In jurul monumentului este amenajata o zona verde pentru relaxarea pietonilor.

Plaza de Espana din Madrid este acum un loc preferat de copii, studenti, turisti si corporatisti de pe bulevardul Gran Via din apropiere. In zona se gasesc multe cinematografe. Calle de la Princesa, strada care duce din Plaza de Espana in Moncloa, este una din strazile importante de shopping din zona, la fel ca si Calle Alberto Aguilera. Pe Calle Bailen puteti vizita Muzeul Cerralbo care prezinta casa familiei Cerralbo exact asa cum a fost lasata de catre Marchiz in anul 1922.

Transport:

  • Metrou statia Plaza de Espana (M2, M3, M10)

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Madrid, Spania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Plaza de Espana?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Piata Spania –Madrid

Aflata la intretaierea Calle de la Princesa cu Grand Via si Calle Bailen,Piata Spania este cunoscuta prin monumentul scriitorului Cervantes.

Lucrarile la aceasta piata au inceputa in anii 20.In centru, piata este ornata cu un monument al scriitorilor spanioli, al sculptorului spaniol Lorenzo Coullaut Valera si al arhitectilor Rafael Martinez Zapatero si Pedro Muguruza.In mijlocul monunmentului ,Miguel de Cervantes si celebrele sale personaje : Don Quijote si Sancho Pancha.Citiva ani mai tirziu Federico Coullaut Valera ii va adauga statuile Dulcineei si lui Aldonza. Marea esplanada indeplineste functiile de punct de intilnire si de centru de comunicatie.Platanii din partea de sud fac o magnifica pinza in fundul gradinii centrale care inconjoara monumentul lui Cervantes,desenat in 1915 de Teodoro Anasaganti et Mateo Inurria.Dar elementele cele mai caracteristice ale pietei sint cei doi zgiriie-nori care se numesc Turnul Madridului(130 m) si Cladirea Spaniei.(117 m)Ele au fost construite in timpul anilor cincizeci incoronind Gran Via.Ele sint amindoua opera fratilor Otamendi.Structura constructiilor este din beton armat.Turnul Madridului a fost in epoca cel mai inalt din Europa.Aici de termina al treilea tronson al Grand Via,care cu constructiile stilate si inalte da posibilitatea sa asistam la un spectacol pentru placerea noastra.In piata se afla un centru comercial artizanal de unde turistii isi pot achizitiona suveniruri.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.