Vizualizezi pagina obiectivului turistic Plaza de Mayo din Buenos Aires, Argentina. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Buenos Aires, Argentina precum: adresa Plaza de Mayo, cum ajung la Plaza de Mayo, program Plaza de Mayo, preturi Plaza de Mayo, poze Plaza de Mayo, localizare pe harta Plaza de Mayo si alte detalii Plaza de Mayo.

  • Locatie: Buenos Aires, Argentina
  • Adresa: intersectia strazilor Avs de Mayo & Bolívar Microcentro
  • Transport - metrou: Linia A, Plaza de Mayo; Linia D Catedral; Linia E Bolívar

Plaza de Mayo exista inca din secolul 16. La capatul sau estic se afla Casa Rosada, Palatul Prezidential. De la balconul principal al cladirii, s-au adresat populatiei mai multi politicieni argentinieni, printre care si familia Peron.

Plaza de Mayo este locul in care au avut loc numeroase adunari populare si proteste politice, inclusiv Madres de la Plaza de Mayo, o adunare periodica de mame care protesteaza pierderea celor dragi, numiti Desaparecidos (cei disparuti), in timpul Razboiului Murdar, un moment sumbru din istoria Argentinei.

Vizazi de Casa Rosada, in Plaza de Mayo, se afla fosta primarie spaniola, numita Cabildo, o cladire coloniala veche fascinanta, cu arcade, care inconjura, in timpul Revolutiei din Mai 1810, intreaga piata. Numele pietei vine de la aceasta revolutie, care a constituit punctul de pornire in procesul de independenta fata de Spania. Gardienii din fata cladirii sunt membri ai veneratului Regimiento de Patricios, format in anul 1806. Acestia poarta si acum uniformele lor traditionale, concepute in urma cu 200 de ani.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Buenos Aires, Argentina? Doresti sa te cazezi in apropiere de Plaza de Mayo?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.