Vizualizezi pagina obiectivului turistic Poarta Alcala din Madrid, Spania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Madrid, Spania precum: adresa Poarta Alcala, cum ajung la Poarta Alcala, program Poarta Alcala, preturi Poarta Alcala, poze Poarta Alcala, localizare pe harta Poarta Alcala si alte detalii Poarta Alcala.

  • Locatie: Madrid, Spania

Puerta de Alcala din Madrid

Puerta de Alcala din Madrid, unul din cele mai familiare puncte de reper ale orasului, a fost construita de arhitectul lui Carol al III-lea, Francesco Sabatini, intre anii 1769 si 1778. Aceasta poarta neo-clasica a inlocuit arcul baroc ridicat pentru intrarea in Madrid a Margaretei de Habsburg, sotia lui Filip al III-lea.

Situata pe drumul important care duce catre nord-vestul Spaniei si Frantei, Poarta Alcala a fost un element major in planul de infrumusetare a estului Madridrului al lui Carol al III-lea. Resedinta regala Buen Retiro reprezenta piesa centrala a proiectului de dezvoltare la scara larga, care a inclus construirea pajistilor San Jeronimo, a Gradinii Botanice si a Muzeului de Istorie Naturala – un plan ambitios care reflecta principiile Iluminismului, dus la bun sfarsit de catre trei arhitecti: Sabatini, Villanueva si Ventura Rodriguez.

Poarta are o inaltime de 19,5 metri si este bine-proportionata. Fatada prezinta o serie de elemente decorative precum sculpturi, reliefuri si masti. Fiecare pasaj al portii este decorat cu un cap de leu, sculptat de Roberto Michel. Cu cele cinci pasaje ale sale, cele trei centrale arcuite si cele doua exterioare dreptunghiulare, cu structura sa de granit si decoratiuni baroce din calcar, impozanta Puerta de Alcala din Madrid a devenit atat un simbol al Iluminismului cat si un monument in cinstea lui Carol al III-lea. Este clasificata drept Monument National si reprezinta un obiectiv turistic important al Madridului.

Adresa:

  • Plaza de la Independencia

Transport:

  • Metrou: statia Retiro (M2)

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Madrid, Spania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Poarta Alcala?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

• Poarta Alcala-Madrid
Poarta Alcala este unul din cele mai representative monumente ale Madridului.
Piata Independentei adaposteste renumita poarta Alcala care si a luat numele de la strada care incepe de aici,Alcala de Henares,si care se termina la Puerta de Sol.
Poarta Alcala a fost contruita de Francisco Sabatini in anul 1788 ca arc de triumf in cinstea lui Carlos al III-lea care a vrut sa marcheze intarea in oras.
Sabatini a infatisat constructia in stil neo-clasic alterat de coloanele sculptate de Francisco Gutierez si Roberto Michel.Construita din granit si piatra alba de Colmenar,Poarta Alcala este formata din cinci arcade ,ultimile terminindu se in linie dreapta,arcurile au toate aceeasi inaltime ,iar cel central este inaltat cu aticul care o incoroneaza.Fatada interioara este decorata cu piloni iar cea exterioara cu coloane.Se ajunge aici din Piata Cibeles spre Parcul Retiro.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.