Vizualizezi pagina obiectivului turistic Poarta Capuana din Napoli, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Napoli, Italia precum: adresa Poarta Capuana, cum ajung la Poarta Capuana, program Poarta Capuana, preturi Poarta Capuana, poze Poarta Capuana, localizare pe harta Poarta Capuana si alte detalii Poarta Capuana.

  • Locatie: Napoli, Campania, Italia

Porta Capuana este a patra din cele zece porti de acces in vechiul oras Napoli, care a fost inconjurat de ziduri, ale caror urme se mai vad si astazi. Monumentul masiv, cu aspect de arc de triumf, a fost construit dupa proiectul arhitectului Giuliano da Majano, in partea estica a drumului principal, de regele Ferrante de Aragon, in anul 1484, ca poarta oficiala de acces in oras.

Edificiul si-a luat numele dupa palatul Capuano, in spatele caruia se afla, si dupa orasul Capua, catre care este orientata. Dupa poarta, in interiorul zidurilor se afla biserica Santa Caterina o Formiello.

Poarta Capuana este o constructie renascentista ce consta dintr-un arc elegant din marmura alba, decorata cu basoreliefuri, inchis intre doua turnuri puternice ce reprezinta Onoarea si Virtutea Casei de Aragon.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Napoli, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Poarta Capuana?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.