Vizualizezi pagina obiectivului turistic Poarta de Argint din Split, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Split, Croatia precum: adresa Poarta de Argint, cum ajung la Poarta de Argint, program Poarta de Argint, preturi Poarta de Argint, poze Poarta de Argint, localizare pe harta Poarta de Argint si alte detalii Poarta de Argint.

  • Locatie: Split, Croatia

Poarta de Argint a fost initial numita Porta orientalis dar a fost redenumita in Porta argentea (Poarta de Argint) de catre venetieni. Aceasta este situata pe peretele de est al palatului lui Diocletian, langa Piata Pazar si biserica Sf Dominic, se conecteaza la Decumanus, o strada principala est-vest, care duce la piata centrala din Peristil, la Poarta de Fier.

Poarta de Argint a avut un Propugnaculum, un sistem de aparare sau capcana in cazul in care invadatorii ar fi fost capturati intre portile exterioare si cele interioare. Cu toate acestea, poarta nu este la fel de bogat decorata ca Poarta de Aur, dar se pot veda pe fatada ramasitele turnurilor octogonale de pe fiecare parte a portii. Poarta a fost zidita in timpul Evului Mediu, din motive de securitate. O deschidere mai mica, situata direct langa poarta mare numita Poarta venetiana, a fost creata pentru a avea acces in palat. In timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, poarta a fost grav avariata impreuna cu biserica baroca ‘Dusica’, care a fost, de asemenea, incorporata in interiorul zidurilor.

In anii 1950, poarta a suferit o renovare completa si redeschisa. La fel ca la cele trei dintre portile palatului, coridorul care ducea la poarta a fost transformat intr-o biserica in secolul al 6-lea, dedicata patronului portii, Sf Apollinaire, care, in timpul perioadei crestine timpurii, a fost un sfant venerat peste tot in tarile din bazinul Marii Mediterane. Se credea ca puterile supranaturale ale sfantului au protejat orasul de invaziile din est.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Split, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Poarta de Argint?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.